Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Μέτρα για τους πυρόπληκτους: Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον Μητσοτάκη

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τους πυρόπληκτους, έπειτα από το μίνι – υπουργικό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σ’ αυτό, πήραν μέρος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρής Λιβάνιος και ο επίσης υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Ακόμα, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς, ο γγ Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Το απόγευμα δηλώσεις, εντός εβδομάδας συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη

Το απόγευμα θα μεταδοθούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, στις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων.

Την Τρίτη, στις 15.00, θα συνεδριάσει, με το ίδιο θέμα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Υπουργικό Συμβούλιο. Εντός της εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Τα μέτρα που σκιαγράφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών, τα μέτρα θα αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όπως ανέφερε έχει δημιουργηθεί ο σχετικός δημοσιονομικός χώρος.

«Υπάρχουν πρώτες ανάγκες. Θα φτιάξουμε εκείνους τους μηχανισμούς με υπεύθυνες δηλώσεις, μέσα και από το σύστημα των προκαταβολών, την κρατική αρωγή, να γίνει πρώτη άμεση ταχύτατη εκταμίευση. Και όταν γίνει η καταγραφή από το Αγροτικής Ανάπτυξης, τους Δήμους, τότε θα υπάρξει και η πλήρης αποζημίωση.
Στον όλο σχεδιασμό θα υπάρχουν και οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Αποζημιώσεις: Στεγαστική συνδρομή για αποκατάσταση κτιρίων. 80% κρατική αρωγή και 20% δανειοδότηση. Αλλά θα είναι συγκεκριμένες προβλέψεις.

Επιδότηση επιχειρήσεων: Οι περιφέρειες θα κάνουν καταγραφές, αλλά μέσα από τις προκαταβολές θα προκύψουν ποσά για τις επιχειρήσεις. Άλλο είναι ολική καταστροφή και άλλο κάποιες μικρότερες.

dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article