ΑΓΡΟΤΗΣ.NEWS, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, Μαγνησία

1η ΠΗΛΙΟΝ ΓΗ – Η Ελιά και το Λάδι των Κενταύρων

Με μεγάλη επιτυχία και με αυστηρότητα τήρησης των μέτρων covid πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων 1η Πήλιον Γη που είχε τίτλο “Η Ελιά και το Λάδι των Κενταύρων”. Οι εκδηλώσεις έγιναν στην Αργαλαστή στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο Ελαιοτριβείο Δημητρίου Σωλήνη στις 6 και 7 Αυγούστου 2021. Οι δύο μέρες των εκδηλώσεων περιλαμβάναν περίπτερα με παραδοσιακά Πηλιορείτικα προϊόντα, ομιλίες για την ελιά και το ελαιόλαδο από: την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, τον Καθηγητή Δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, τον Αντιπρόεδρο Ακαδημαϊκών Θεμάτων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Δρ. Ευάγγελο Βέργο, την Γεωπόνο κ. Βίλλυ Μακρυγιάννη, τον Αρχιτέκτονα κ. Θεόδωρο Σδρούλια και τον Γεωπόνο τ. Πρόεδρο ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Μηλεών κ. Απόστολο Αρέθα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έγιναν παρουσίαση – επίδειξη καινοτόμων αγροτικών μηχανημάτων και συγκεκριμένα των πολυλειτουργικών τηλεχειριζόμενων ερπυστριοφόρων τρακτέρ HHGY-32 τα οποία διαθέτουν 9 διαφορετικά παρελκόμενα για όλες τις αγροτικές εργασίες και τα οποία εισάγει και διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελληνική αγορά η εταιρεία Crozana Investments LTD. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιμελήθηκε ο μαέστρος Πασχάλης Τριανταφυλλίδης, όπου και τραγούδησαν Ειρήνη Λεγάκη, Ζαχαρίας Μέλλιος, Ηλίας Κλωναρίδης και Βίκυ Φωτοπούλου.

Τον αγιασμό και τα εγκαίνια τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος
κ.κ. Ιγνάτιου, Πατέρας Γεώργιος Κορνούτος.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας Λάρισας Στέλλα Μπίζιου, ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Κωνσταντίνος Λάμπρου,
o εκπρόσωπος του Βουλευτή Λιούπη Αθανάσιου Κωνσταντίνος Λάμπρου και η κοινωνιολόγος κ. Τένια Μακρή. Χαιρετισμούς έστειλαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και ο πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι εκδηλώσεις ήταν υπό την αιγίδα της Ιερά Μητρόπολης Δημητριάδος, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους του Πηλίου που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, όλους τους χορηγούς και ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές που υπερέβησαν τον εαυτό τους και εργάστηκαν νυχθημερόν. Οι εκδηλώσεις μαγνητοσκοπήθηκαν από την εκπομπή “Αχ Πατρίδα μου Γλυκιά”. Ευχαριστούμε τους μέγα χορηγούς: Vioryl, Χρώμα Panos, Mochemco Organica. Επίσης τους χορηγούς: Βιομηχανία Ελαιών SIOURAS, Βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ, Clevermedia, Εταιρεία Ασυναγώνιστου Λογισμικού 4M, Coca- Cola Τρία Έψιλον, Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου ΖΑΓΟΡΙΝ, Crozana Investments LTD, Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., Status Uman μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που σκοπό έχει μεταξύ άλλων την διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου και τους χορηγούς επικοινωνίας: AstraTV, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, TheNewspaper.gr, Radio Marconi, Agrenda, e-Volos.gr, Agronews, e-thessalia.gr και MyVolos.net.

Previous ArticleNext Article