Εκπαίδευση - Παιδεία

Έτσι θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές – εκπαιδευτικοί στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν 13 Σεπτεμβρίου. Διευκρινήσεις για τους ανεμβολίαστους καθηγητές και μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν 13 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα γίνει αυτή η επιστροφή όσο το δυνατόν πιο ασφαλής ορίζοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν για την είσοδο των ανεμβολίαστβων μαθητών αλλά και καθηγητών.

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Επιπλέον, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Κεραμέως – Δια ζώσης τα μαθήματα

Σκοπός του Υπουργείου είναι τα μαθήματα να γίνουν δια ζώσης όπως άλλωστε έχει δηλώσει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, πολλές φορές.

«Όλοι μας θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, δια ζώσης, κανονικά. Επίσης όλοι μας θέλουμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, να λειτουργήσουν σε πλαίσιο μέγιστης δυνατής ασφάλειας.

Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θεωρούμε το εμβόλιο το πιο σημαντικό όπλο κατά αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

www.dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article