LIFESTYLE, Ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του – Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη από σήμερα μέχρι την Τετάρτη

Οριστικά στον Γαλατά Χανίων θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη την προσεχή Πέμπτη, ενώ από σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Την Πέμπτη στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη – Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη μέχρι την Τετάρτη

ΚΚΕ: «Στο Γαλατά Χανίων η κηδεία»

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, αναφέρει: «Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, εκεί που βρίσκονται ενταφιασμένοι τόσο οι γονείς του, όσο και ο αδερφός του.

Τυπική διαδικασία τα ασφαλιστικά μέτρα στο Πρωτοδικείο

Έτσι, έπειτα κι από αυτές τις εξελίξεις, τα ασφαλιστικά μέτρα για τον ενταφιασμό του τεράστιου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, που θα συζητηθούν σήμερα, Δευτέρα 6/9, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αποκτούν πλέον τυπικό χαρακτήρα.

Μάλιστα, θέση στην όλη υπόθεση πήρε και ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, ο οποίος με ανάρτησή του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία, τονίζοντας ότι δεν αψήφησε τον πατέρα όσο ήταν ζωντανός και δεν θα το κάνει ούτε τώρα: «Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα.

Προτομή του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας

Προτομή σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και μετονομασία δρόμου σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» θα προτείνει η Δημοτική Αρχή της Αθήνας, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή

Η εισήγηση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη θα προτείνει ακόμα την παρουσία του ίδιου και αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

www.dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article