Ειδήσεις, Πολιτική

Υπουργός Πολιτικής Προστάσιας ο Χρήστος Στυλιανίδης-Υφυπουργός ο Ευάγγελος Τουρνάς


Η νεά ηγεσία του υπουργείου θα αναλάβει και τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, το πρόσωπο που θα οριστεί ως επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής.  Πρόκειται για τον Ελληνοκύπριο πολιτικό και πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη. 

Η επιλογή του κ. Στυλιανίδη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έχει βαθιά εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και θεωρείται πολιτικός που μπορεί να ανταπεξέλθει στη θέση του συγκεκριμένου υπουργείου, που είναι κομβικό και ιδιαιτέρως κρίσιμο εξαιτίας τόσο των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών όσο και της κλιματικής αλλαγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην Κύπρο υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας εκλεγμένος με τον ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα είναι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς. Η νεά ηγεσία του υπουργείου θα αναλάβει και τις κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Previous ArticleNext Article