Ειδήσεις, Υγεία

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί παιδιών και από τους παιδιάτρους

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον υπουργό Υγείας και παιδίατρους για τον εμβολιασμό των παιδιών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πήρε το πράσινο φως. Εισακούστηκε όπως φαίνεται η προθυμία των παιδιάτρων να αναλάβουν και οι ίδιοι τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών κατά του κορονοϊού καθώς ανάμεσα στους γονείς και στους γιατρούς των παιδιών τους υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έδωσε το πράσινο φως.

Αφού άκουσε τις ομόφωνες εισηγήσεις των φορέων, των εκπροσώπων των επιστημονικών παιδιατρικών εταιριών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιων Παιδιάτρων, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη μάχη κατά του κορωνοιου, έδωσε το “πράσινο φώς” στην συμμετοχή του συγκεκριμένου ιατρικού κλάδου στην εμβολιαστική εκστρατεία Ελευθερία».

Η κυβέρνηση ενόψει του ανοίγματος των σχολείων επισπεύδει την διαδικασία του εμβολιασμού των μαθητών για να επιτευχθεί μεγαλύτερη θωράκιση του πληθυσμού στην σχολική κοινότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε το πρωί τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι.

Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

 Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά ηλικίας ανω των 12 χρόνων μπορούν να λάβουν μονο σκεύασμα mRNA, οι συνθήκες φύλαξης και συντήρησης του οποίου έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα κλασικά εμβόλια. Κι αυτό διότι προκειται για φιαλίδια των πέντε δόσεων που διατηρούνται κλειστά στο ψυγείο για 28 ημέρες αλλά εαν ανοιχθούν πρέπει να χορηγηθούν εντός λίγων ημερών.

Previous ArticleNext Article