top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά επετειακή μουσική εκδήλωση στην ιστορική Σπηλία που γεννήθηκε ο Καραϊσκάκης τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 Μια σημαντική εκδήλωση τιμής στον μεγάλο ήρωα της επανάστασης του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη, με την ευκαιρία και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο που γεννήθηκε ο ήρωας στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική και Εμβληματική Σπηλιά, που γεννήθηκε ο ήρωας της Επανάστασης, μια επετειακή μουσική εκδήλωση με εξαιρετικούς σολίστ που θα παρουσιάσουν ένα πολύ όμορφο μουσικό πρόγραμμα και παρουσιαστή τον κορυφαίο, Αλέξη Κωστάλα.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα ομιλήσει απευθυνόμενος προς την ακαδημαϊκή και την σχολική κοινότητα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήσης Μαμούρης.

Μια σημαντική Επετειακή  βραδιά Όπερας επιφυλάσσει το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Μουζακίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Καραϊσκάκης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τρεις(3) καταπληκτικούς σολίστ μεθαύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8.00 το βράδυ στην Σπηλιά του Καραϊσκάκη.  Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν οι διακεκριμένες σοπράνο Άννυ Φασσέα και Ματίνα Τσαρουχά και ο βαρύτονος Αντώνης Κορδοπάτης σε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών,που περιλαμβάνει άριες γνωστών συνθετών όπως των Verdi, Puccini, Donizetti, Leoncavallo,Mozart,Leigh, Dvorak,Lehar,Bellini, Λαμπελέτ, Καρρέρ και Σακελλαρίδη Θεόφραστου.

Στο πιάνο θα τις συνοδεύσει ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Εθνικό Ύμνο και περιλαμβάνει επίσης και το δημοφιλές δημοτικό τραγούδι «Ο Γερο- Δήμος» του Παύλου Καρρέρ.

Σημαντική είναι η συμβολή ου Δήμου Μουζακίου και της τεχνικής του υπηρεσίας στην διαμόρφωση του χώρου ώστε για πρώτη φορά να πραγματοποιηθεί στον χώρο της Σπηλιάς του Γεωργίου Καραϊσκάκη μια πολιτιστική εκδήλωση.

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας φέτος είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη και προγραμματίζει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Μουζακίου και άλλες πρωτοποριακές εκδηλώσεις. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές, μαθητές  να παρευρεθούν στη μοναδική αυτή επετειακή βραδυά  όπερας, που θα γίνει στην ιστορική Σπηλιά που γεννήθηκε ο ήρωας Γ.Καραϊσκάκης στο Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και προστασίας λόγω COVID-19.

Η παρουσία και η εμφάνιση των  διακεκριμένων σοπράνο Άννυ Φασσέα  και Ματίνας Τσαρουχά όπως και του βαρύτονου Αντώνη Κορδοπάτη, αποτελεί ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός  για την περιοχή μας  και μια ευκαιρία για τους φιλόμουσους και ιδιαίτερα για τους λάτρεις της όπερας να απολαύσουν μια πολύ υψηλού επιπέδου εκδήλωση. 

Την επετειακή αυτή εκδήλωση επί τη ενάρξει της ακαδημαϊκής περιόδου με ομιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Ζήση Μαμούρη και τις  σοπράνο Άννυ Φασσέα, Ματίνας Τσαρουχά  και τον βαρύτονο Αντώνη Κορδοπάτη , παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ και προκρατήσεις θέσεων, λόγω του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, γίνονται στα τηλέφωνα 2441075440 και 2441042896.

Previous ArticleNext Article