ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

«Σκάνδαλο» στη Σκόπελο. Στ. Περίσσης: Δεν λειτουργεί η λιμνοδεξαμενή στον Πάνορμο, έργο 11 εκατ. ευρώ

«Σκάνδαλο» χαρακτήρισε το έργο της λιμνοδεξαμενής στον Πάνορμο Σκοπέλου ο δήμαρχος του νησιού, Σταμάτης Περίσσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. “Κι αυτό διότι ένα έργο που κόστισε 11 εκατ. ευρώ και κατασκευάζονταν για χρόνια με μόνο αρμόδιο της κατασκευής, επίβλεψης και παραλαβής το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν λειτουργεί’, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

“Το θέμα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου. Κανείς δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν προβλήματα. Μια λιμνοδεξαμενή κατασκευάζεται για να συγκεντρώνει νερό, που θα το χρησιμοποιούσαμε για ύδρευση και άρδευση και αυτό δεν συμβαίνει. Η λιμνοδεξαμενή είναι χωρητικότητας 100 χιλιάδων κυβικών και αν και όποτε συγκεντρωθεί νερό σε πέντε μέρες αδειάζει”, επισήμανε ο κ. Περίσσης. Επιπλέον ανέφερε ότι ενημέρωσε πλειστάκις και τον διευθυντή του υπουργείου τον αρμόδιο για το θέμα και την περιφέρεια για τα προβλήματα αλλά δεν γίνεται τίποτα. “Σχεδιάζαμε τη δημιουργία και ενός διυλιστηρίου ώστε το νερό να είναι πόσιμο. Αλλά τίποτα δεν λειτουργεί. Εμείς ως δήμος είχαμε γνωμοδοτήσει αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων το 2019 αλλά το υπουργείο την ενέκρινε και  παρέλαβε το έργο ενώ υπάρχουν κακοτεχνίες”.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα έργο, που θα κάλυπτε το πρόβλημα υδροδότησης στο νησί της Σκοπέλου σε ποσοστό 40%. Όπως εξήγησε ο κ. Περίσσης, “όταν στο δημοτικό συμβούλιο ήλθε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, παρατηρήθηκε ότι τα σχέδια που συνόδευαν την  μελέτη δεν απεικόνιζαν την πραγματική κατάσταση του έργου όπως υλοποιήθηκε καθώς πρόκειται για τα σχέδια που υπήρχαν το 2003, χωρίς τις αλλαγές που έγιναν για να πραγματοποιηθεί το έργο. Επίσης το τεχνικό έργο της τάφρου σύνδεσης με το υδατόρεμα της περιοχής παρουσίαζε υψομετρική διαφορά συν τρία μέτρα. Δεν συνδέθηκε το τρίτο μικρό ρέμα, που βρίσκεται δεξιά της εισόδου, με αποτέλεσμα όταν αυτό υπερχείλισε, κατέστρεψε το δρόμο και ξήλωσε ένα κομμάτι εσωτερικά της λιμνοδεξαμενής”. Ο κ. Περίσσης σημείωσε τέλος ότι η λιμνοδεξαμενή δεν μπορεί να μαζέψει το νερό και να το διατηρήσει. “Και ενώ όλα αυτά ήταν γνωστά, το έργο παραλείφθηκε και δεν δουλεύει”, τόνισε.

ertnews.gr

Previous ArticleNext Article