Ειδήσεις, Λάρισα

Αγοραστός: Δεν θα ιδιωτικοποιούνταν η ΔΕΗ αν λειτουργούσαν τα υδροηλεκτρικά έργα στη Θεσσαλία

Θα εξοικονομούνταν 400 εκ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Σοβαρές αιχμές για την αδυναμία υλοποίησης των υδροηλεκτρικών έργων στη Θεσσαλία, λόγω των δικαστικών αποφάσεων που υπάρχουν άφησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το κράτος δεν θα χρειαζόταν να πουλήσει μετοχές της ΔΕΗ αν λειτουργούσαν τα Υδροηλεκτρικά Έργα σε Μεσοχώρα, Συκιά και Πευκόφυτο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αγοραστός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μετά τη συνάντηση εργασίας που αφορούσε στα έργα αποκατάστασης που υλοποιούνται στη Θεσσαλία μετά τον «Ιανό». «Η εμμονή, χωρίς λογική, μια πολιτικής φιλοσοφίας, αποδεικνύεται επικίνδυνη στην αναθεωρητική εποχή που ζούμε. Μόνο από τη λειτουργία της Μεσοχώρας, τα έσοδα της ΔΕΗ θα ενισχύονταν με 400 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος θεωρούμε αυτονόητο ότι η ΔΕΗ θα συνεχίσει την ίδια πολιτική στη διαχείριση του αρδευτικού νερού. Χάρη στη συνεργασία που έχουμε οικοδομήσει όλα αυτά τα χρόνια, οι αγρότες μας ποτίζουν χωρίς πρόβλημα. Είναι απολύτως αναγκαίο οι διαδικασίες να παραμείνουν οι ίδιες» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Κ. Αγοραστός: Πώς οι ανατιμήσεις επηρεάζουν τα έργα

Τις ανατιμήσεις υλικών και μεταφορών σχολίασε σε συνέντευξη τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στα έργα που υλοποιούνται από τις ανάδοχες εταιρίες και τόνισε ότι «έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες να τρέξουν γρήγορα τα έργα, αυτά αφορούν έργα υποδομών, καθαρισμών ρεμάτων, στήριξη της τοπικής οικονομίας».

Επίσης υπογράμμισε ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ανατίμηση τιμών η οποία στρεβλώνει την ταχύτητα της εκτέλεσης των έργων» ενδεικτικά επεσήμανε ότι αυξήθηκαν οι τιμές στον σίδηρο στο διπλάσιο, στο μπετό, στο πλαστικό, στην άσφαλτο…»αντιμετωπίζουν προβλήματα οι επιχειρήσεις και γίνονται κινήσεις ώστε να υπάρξει αναμόρφωση των τιμών και να μην επηρεαστούν τα έργα» συμπλήρωσε.

«Θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τα έργα σε όλη την Ελλάδα, αυτό σημαίνει πως σταματάνε και θα χαθούν θέσεις εργασίας» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.

Previous ArticleNext Article