Ειδήσεις, Ελλάδα

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός από τη δόνηση των 5,8 Ρίχτερ – Έντεκα οι τραυματίες

Ενας νεκρός στο Αρκαλοχώρι, ακόμη δύο εγκλωβισμένοι, εννέα τραυματίες – Λέκκας: «Κανένας δεν περίμενε σεισμό τέτοιου μεγέθους»  – Το επίκεντρο της δόνησης σημειώθηκε δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο – Δείτε βίντεο

Πολύ ισχυρός σεισμόςμεγέθους 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί στην Κρήτη. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρότατο σεισμό  στο Αρκαλοχώρι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας από τρεις εγκλωβισμένους που υπήρχαν στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη δύο εγκλωβισμένους.  11 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία/κέντρα Υγειας. Τέσσερις μετασεισμικές δονήσεις πάνω από τέσσερα Ρίχτερ Μια ισχυρή  μετασεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ακολούθησε στις 09:37, ενώ  4,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν, 24 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου της Κρήτης στις 10:30.  Ακολούθησε μετασεισμός 4,1 Ρίχτερ  στις 10:46  και άλλη μια σεισμική δόνηση επίσης, 4,1 Ρίχτερ στις 10:47.  

Ο νεκρός ήταν ένας από τους τρεις εργάτες που ήταν εγκλωβισμένοι στην εκκλησία Προφήτης Ηλίας στο Αρκαλοχώρι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του protothema.gr, κατέρρευσε ο τρούλος της εκκλησίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο εργάτης. Οι εγκλωβισμένοι που ήταν μέσα στην εκκλησία, έκαναν εργασίες την ώρα του σεισμού. Ο άτυχος εργάτης παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται σε νοσοκομείο. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

243209927_569570161037397_4696241618635099986_n
243297206_569570064370740_7929403944463469069_n

Την ίδια ώρα ακόμη δύο άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι. Πρόκειται για τους γονείς της προέδρου της κοινότητας Αρκαλοχωρίου Χρυσούλας Κεγκέρογλου.

ISSSS
seismos_kriti_zimies

Στο μεταξύ, εννέα τραυματίες (επτά με ελαφρές εκδορές και δύο με κατάγματα) έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία/κέντρα Υγειας.  Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

kriti_seismos__2_
kriti_seismos__3_
kriti_seismos__4_
kriti_seismos__5_
kriti_seismos__6_
kriti_seismos__1_

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια. Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιαλίδη, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικλής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προσρασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Στυλιανίδης, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμρχο Μινώα Πειδιάδος, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article