Εκπαίδευση - Παιδεία

Freedom Pass – Data: Απευθείας στο κινητό των μαθητών τα δωρεάν GB, πώς υποβάλλεται η αίτηση

Ακόμη και εντός της εβδομαδάς θα ενεργοποιηθούν τα vouchers των δωρεάν Gigabytes για τους έφηβους που εμβολιάζονται με τη μία τουλάχιστον δόση κατά του κορονοϊού. Κατευθείαν στο κινητό τους τηλέφωνο θα λάβουν οι μαθητές ηλικίας 15 έως 17 ετών τα δωρέαν 50 GB, που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Freedom Pass/Data που θα δοθεί μέσω συστήματος επιταγών (vouchers) μπαίνει αμέσως, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σε τροχιά υλοποίησης, με τους μαθητές να αναμένεται να λάβουν τα δωρεάν Gigabytes ακόμη και εντός της εβδομάδας. Βασική προϋπόθεση παραμένει να έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έως και τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται πως η ενεργοποίση του voucher – που αντιστοιχεί αποκλειστικά σε έναν ΑΜΚΑ – επιτρέπει την κατανάλωση του συνόλου των δεδομένων μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση για τα 50 GB

Με δεδομένο ότι οι δικαιούχοι είναι ανήλικοι, τη διαδικασία θα πρέπει να αναλάβει ένας εκ των γονέων ή των εχόντων την επιμέλειά τους.  Πιο συγκεκριμένα, ο εν΄ήλικας θα πρέπει να εισέλθει στην πλατφόρμα gov.gr και με τους κωδικούς τους Taxisnet να υποβάλλει την αίτηση έκδοση του Freddom Pass/Data για συγκεκριμένο αριθμό κινητής τηλεφωνίας. Εναλλακτικά, δίνεται και η συνατότητα να κατατεθεί αίτηση και σε ΚΕΠ.

Τα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν: 

  • Πάροχος κινητής τηλεφωνίας, στον οποίο είναι ενεργοποιημένος ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του εφήβου-δικαιούχου
  • ΑΜΚΑ (προσωρινός ή μη) ή Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Περίθαλψης Αλλοδαπών του εμβολιασθέντος ανηλίκου
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου και προαιρετικά διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
Previous ArticleNext Article