ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Αχ.Μπέος: «Το Δικαστικό Μέγαρο θα γίνει είτε θέλουν είτε δεν θέλουν – Δεσμεύτηκε η κυβέρνηση»

Ως κύριο λόγο χαρακτήρισε το νέο Δικαστικό Μέγαρο στην πόλη του Βόλου που έγινε η σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σχεδιάζουμε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Σε ό,τι έχει να κάνει για το σημερινό Δικαστικό Μέγαρο δεν κάνει ούτε για δημόσιο ουρητήριο, είναι ένα κτίριο 110 ετών. Μετά από κινήσεις που κάναμε, πιέσαμε και βρήκαμε από τη ΓΠΣ ένα οικόπεδο 7,5 στρεμμάτων, αλλά εκεί υπάρχει μία ΕΠΑ σε ένα κτίριο 200 τμ που είναι ανενεργό για πάνω από 10 χρόνια με συμβούλιο 5-6 άτομα με επικεφαλής μία Δικαστική Λειουργό Εφέτη. Στη Δικαστική Λειτουργό παρενέβη ο Δικηγορικός Σύλλογος για να είναι αρνητική. Στη συνέχεια βρέθηκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ.Τσιάρα και τον Γενικό Γραμματέα τον κ.Κόκκινο και βρήκαμε ένα οικόπεοδο στην οδό Παρασκευοπούλου. Ο κ.Στρατηγόπουλος ήρθε και μου έιπε «Να ξέρεις Δήμαρχε δεν είναι καλό αυτό το οικόπεδο να βρούμε ένα άλλο».

Πρέπει να μάθουν οι πολίτες ότι ο Δήμος Βόλου δεν έχει καμία δικαιοδοσία και καμία αρμοδιότητα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο, έμεις έχουν ένα ρυθμιστικό ρόλο και να μπορέσει το έργο να προχωρήσει για το καλό της πόλης. Μετά από πρωτουβουλία μου κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι με όλους τους Βουλευτές της Μαγνησίας και βρήκαμε ένα νεό χώρο 15 στρεμμάτων ο οποίος είναι και ο ιδανικότερος. Στην οδό Ύδρας στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, όπου θα γίνει και το Μουσείο της Αργούς. Στην Αθήνα που βρέθηκα συναντήθηκα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπως επίσης και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ.Τσιάρα, όπου και πήγα με όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας. Σε συνάντηση του είχα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη καταλήξαμε σε 2-3 κινήσεις που δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τώρα.

Τέλος θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε μία χούφτα χασομέριδες και χασοδίκες: Το Δικατικό Μέγαρο θα γίνει είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Θα γίνει γιατί το θέλει η μεγάλη μερίδα του δικηγορικού κόσμου και οι πολίτες. Δεν γίνεται να βάζουν τρικλοποδίες επειδή έχουν επιχειρήσεις γύρω από την πλατεία Ελευθερίας. Υπάρχει δέσμευση από την Κυβέρνηση ότι το Δικαστικό Μέγαρο θα προχωρήσει.

www.thenewspaper.gr

Previous ArticleNext Article