Αστυνομικά νέα

Νεκρή η σημαντικότερη προστατευόμενη μάρτυρας για την υπόθεση της «Greek Mafia»

Πέθανε την Πέμπτη η Λίτσα Βλαστού, ξαδέρφη του γνωστού βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, που είχε προχωρήσει πριν από έξι χρόνια σε αλλεπάλληλες καταθέσεις  στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για την εμπλοκή ποινικών, πολιτικών, και σωφρονιστικών υπαλλήλων στην «Greek Mafia».

Η 51χρονη Λίτσα Βλαστού διέμενε σε διαμέρισμα ασφαλείας (υπό καθεστώς προστασίας) στην Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε χθες στις 8 το πρωί τον σύνδεσμό της πως αισθάνεται έντονο πόνο στο πόδι. Η γυναίκα, σύμφωνα με το lawandorder.gr, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπέστη ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί την επανέφεραν και την οδήγησαν στην εντατική, όπου έπαθε δεύτερη ανακοπή και έχασε την ζωή της,  Κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερεύνησε το σπίτι της 51χρονης αλλά δεν εντόπισε κάτι ύποπτο που να συνδέεται με τον ξαφνικό θάνατό της. Από την αστυνομία έχει ζητηθεί να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας.

Τι είχε ομολογήσει η 51χρονη

Έπειτα από τις καταθέσεις της Λίτσα Βλαστού, είχαν αποδοθεί στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Greek Mafia», μεταξύ άλλων, τοποθετήσεις βομβών σε κατοικίες δύο δικαστικών στο Χαλάνδρι και στην Λάρισα, καθώς και εκρήξεις στο σπίτι πολιτικού και της αδελφής του.

Η 51χρονη είχε ομολογήσει, παράλληλα, ότι συμμετείχε στην οργάνωση ορισμένων από αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, στην παρακολούθηση των «στόχων», αλλά και στη συλλογή πληροφοριών. Στην δίκη – σε πρώτο βαθμό – για αυτή την υπόθεση που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2020 η Λίτσα Βλαστού είχε καταδικασθεί σε 14χρόνια φυλάκιση κι η έφεση της είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Τον τελευταίο χρόνο είχε εγκαταλείψει την Αθήνα και ζούσε κάτω από καθεστώς προστασίας στη Θεσσαλονίκη.

Previous ArticleNext Article