ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Πάνω από 100 χιλιοστά βροχής σε Πήλιο και Σποράδες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Αθηνά» επηρεάζοντας αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει νέα επιδείνωση από σήμερα, Κυριακή (10/10). Χθες, Σάββατο (9/10) – όπως αναφέρουν τα στοιχεία του meteo.gr – οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι περισσότερες βροχές ήταν η Ανατολική Θεσσαλία και οι Σποράδες.

Ειδικότερα, στη Ζαγορά Πηλίου και στη Γλώσσα Σκοπέλου – έως τις 16:30 το απόγευμα του Σαββάτου (9/10) – η βροχή ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, ακολουθούν η Σκιάθος (71), Σκιάθος – Ξάνεμος (46), Καλαμπάκα (43), Σκόπελος (37), Αλόννησος (36) και Πύργος (36).

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται να δοθεί την Κυριακή (10/10) καθώς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και πάλι σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα στα δυτικά και νότια το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Previous ArticleNext Article