Ειδήσεις, Κοινωνία

Παλαμάς Καρδίτσας: 63 νέα «κρούσματα» πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας φέρεται να έχουν προκύψει από την εν εξελίξει έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Η 44χρονη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας που κατηγορείται ότι χορήγησε τα πλαστά έγγραφα σε υγειονομικούς κατέθεσε την Παρασκευή στους Αδιάφθορους της Αστυνομίας. Από το περιεχόμενο της κατάθεσής της και κυρίως τις ερωτήσεις των αστυνομικών στις οποίες κλήθηκε να απαντήσει προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι πλαστά είναι σημαντικά περισσότερα σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Αρχικά, στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας που διενήργησε η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια είχε προκύψει ότι η ελεγχόμενη υπάλληλος είχε χορηγήσει 33 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ιδιώτες αλλά και συγγενείς της – υγειονομικούς, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. Ανάμεσα στους επωφελούμενους ήταν η αδελφή της, που εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, ενώ πλαστά πιστοποιητικά από το Κ.Υ. Παλαμά είχαν βρεθεί ακόμα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος είχε ζητήσει από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. να εξετάσουν σε βάθος την υπόθεση. Στο πλαίσιο της έρευνα η 44χρονη έδωσε την Παρασκευή 6ωρη κατάθεση στα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων. Κατά τη διαδικασία τέθηκαν υπόψη της ακόμα 63 πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον Παλαμά Καρδίτσας. Θεωρήθηκαν ύποπτα είτε επειδή δεν ήταν υπογεγραμμένα από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας είτε επειδή υπήρξαν υπόνοιες ως προς τη γνησιότητα των υπογραφών. Το προηγούμενο διάστημα εξάλλου, οι αστυνομικοί είχαν πάρει στην κυριολεξία δείγμα γραφής από την 44χρονη. Η ίδια αρνήθηκε ότι έχει ανάμειξη με την έκδοσή τους. Σε υπόμνημα που κατέθεσε την Παρασκευή στους αστυνομικούς παρουσία του συνηγόρου της, Νίκου Αρβανιτάκη η 44χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε οικονομικά ανταλλάγματα για την έκδοση των πλαστών πιστοποιητικών διευκρινίζοντας ότι η ίδια ζήτησε την άρση του τραπεζικού της απορρήτου.

Πηγή:kathimerini

Previous ArticleNext Article