Ειδήσεις, Καιρός

Νέα χειρότερη κακοκαιρία «Μπάλλος» θα σαρώσει τη χώρα – Βγαίνει νέο έκτακτο δελτίο καιρού

Αλλάζει επί τα χείρω ο καιρός τις επόμενες ώρες με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη με μιλάει για ραγδαία επιδείνωση με τι πιθανότητες δημιουργίας μεσογειακού κυκλώνα να είναι αυξημένες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο μετεωρολόγος του Open η σημερινή η ημέρα θα κυλήσει με βροχερό καιρό.  «Βροχές και καταιγίδες θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα φτάσουν μέχρι και τα νότια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου με τα φαινόμενα να μην αποκλείεται τοπικά να είναι και έντονα» υπογράμμισε. «Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και αύριο Τετάρτη με την ηλιοφάνεια να εναλλάσσεται με τις συννεφιές που θα δίνουν τοπικές βροχές» πρόσθεσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τις επόμενες ημέρες θα «κατέβει» προς την περιοχή μας μια ψυχρή αέρια μάζα που ξεκινά από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή της Ιταλίας και θα θα εισέλθει στην Κεντρική Μεσόγειο ενώ θα αλληλεπιδράσει με τα θερμά νερά της Κεντρικής Μεσογείου και στην ουσία θα δημιουργήσει ένα βαρομετρικό χαμηλό προς τα νότια, νοτιοδυτικά της Ιταλίας. «Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό δεν αποκλείεται να προσεγγίσει σε ένταση την ένταση ενός μεσογειακού κυκλώνα ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να σχηματιστεί στα ανοιχτά του Ιουνίου Πελάγου» είπε ο μετεωρολόγος. «Θα έχουμε και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις την Πέμπτη που θα κρατήσουν μέχρι και την Κυριακή. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, πολλές περιοχές θα μπουν και πάλι στο κόκκινο» δήλωσε. Παράλληλα, ο διευθυντής της ΕΜΥ και μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς προαναγγέλει με τιτίβισμά του νέο έκτακτο δελτίο καιρού προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία φορέων και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

Μπάλλος

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από την αρχή του εικοσιτετραώρου σήμερα στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν τη Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από το απόγευμα, οπότε θα περιοριστούν στη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Αύριο αναμένονται μόνο τοπικές βροχοπτώσεις.

Νέα ισχυρή κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης

Όμως, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τον βελτιωμένο καιρό της Τετάρτης, 13 Οκτωβρίου, θα διαδεχθεί μία νέα ισχυρή κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έρχεται από το βράδυ της Τετάρτης με καταιγίδες, ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας
Η κακοκαιρία με το όνομα “Μπάλλος”

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τον βελτιωμένο καιρό της Τετάρτης 13/10 θα διαδεχθεί νέα ισχυρή κακοκαιρία. Η νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει την χώρα από το βράδυ της Τετάρτης 13/10 προς Πέμπτη 14/10 και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

  • τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες
  • τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη
  • την πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά
  • Υπενθυμίζεται ότι αν η κακοκαιρία αυτή πάρει όνομα, θα φέρει το όνομα “Μπάλλος”.
Previous ArticleNext Article