top, ΒΙΒΛΙΟ, ΠΑΙΔΙ

“Η μικρή ζαχαροπλάστισσα” της Χέιλι Μπάρετ από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ένα γλυκό βιβλίο για τους φίλους που έρχονται πάντα όταν τους χρειαζόμαστε… 
 …Ζαχαροπλάστισσα γλυκιά, γλυκιά σαν τα γλυκά της, φτιάχνει καινούριες συνταγές μ’ όλα τα υλικά της. Σουδάκια, τάρτες και πραλίνες, μα και μπόλικες, αφράτες φλωρεντίνες. Μες στην κουζίνα… αλαλούμ! Στο τέλος ακούγεται ένα μεγάλο… ΜΠΟΥΟΥΟΥΜ …

Η μικροσκοπική Ζαχαροπλάστισσα είναι ένα από τα έντομα που καλύπτουν ολόκληρη την ιστορία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι τόσο πρωταρχικοί όσο και σωστοί – σαν χαρακτήρες σε μυθιστόρημα της Τζέιν Όστιν – με εικονογραφήσεις που ανεβάζουν ψηλά τον πήχη και σε προκαλούν να παρατηρήσεις κάθε λεπτομέρεια.
Ενδιαφέρουσα πλοκή, ζωντανά χρώματα, απίθανοι χαρακτήρες εντόμων με  εκλεπτυσμένους τρόπους και ονειρεμένα βικτωριανά ρούχα!
Οι πανέμορφες εικονογραφήσεις με όλες τις μικρές λεπτομέρειες στο προσκήνιο που κάνουν την ιστορία ολοζώντανη!
Τα υπέροχα ζωγραφισμένα επιδόρπια σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις, να θέλεις να πιεις ροζ λεμονάδα και τσάι τριαντάφυλλο!
Και στο τέλος ανακαλύπτεις ότι οι αληθινοί φίλοι είναι πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν αν βρεθείς σε ανάγκη!
Αυτή η όμορφη ιστορία για την καλοσύνη, τη φιλία, την ομαδική δουλειά και την προσφορά θα έχει απήχηση στους μικρούς αναγνώστες που απολαμβάνουν τα φανταστικά, μικροσκοπικά πλάσματα που γλεντούν και μας βοηθούν να καταλάβουμε την αξία της φιλίας.
 



Η HAYLEY BARRETT γράφει βιβλία με εικόνες τις περισσότερες φορές. Σαν παιδί, αγαπούσε πολύ να διαβάζει παραμύθια και ήταν πραγματικά ένας καταξιωμένος ονειροπόλος. Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το διάβασμα και η ονειροπόληση την προετοίμαζαν να γίνει συγγραφέας, αλλά έτσι ήταν. Το διάβασμα της έδωσε αγάπη για τη γλώσσα, ενίσχυσε τη φαντασία της και την έμαθε να είναι περίεργη για τους ανθρώπους και τους τόπους. Έτσι μένει συνδεδεμένος με αυτό το χαριτωμένο παιδί που ήταν. Εκτός από τη συγγραφή, η αγαπημένη της είναι η ιππασία. Όταν ήταν εννέα ετών, οι γονείς την έκαναν την τέλεια έκπληξη: ένα όνειρό της έγινε πραγματικότητα – της δώρησαν ένα πόνι! Το ονόμασε Τρις. Έτσι έμαθε για την ευθύνη, τον σεβασμό και την ανθεκτικότητα.

Η εικονογράφος Alison Jay γεννήθηκε στο Hertfordshire, μεγάλωσε στο Derbyshire και σπούδασε γραφιστική στο Λονδίνο όπου ζει τώρα. Είναι απόφοιτη του London College of Printing και είναι καταξιωμένη εικονογράφος πολλών βιβλίων με εικόνες. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στο animation για λίγο, αλλά σταδιακά άρχισε να παίρνει όλο και περισσότερες εικονογραφήσεις.  Έχει εργαστεί σε όλους τους τομείς της εικονογράφησης, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης, της συσκευασίας, της σύνταξης και του σχεδιασμού.

Για παιδιά 7+ ετών

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Previous ArticleNext Article