ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μουσεία, Τρίκαλα

Παρουσίαση της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μανιταριών

Με καθυστέρηση ενός χρόνου περίπου, λόγω πανδημίας, παρουσιάστηκε χθες σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων, η νέα πτέρυγα του Μουσείου Μανιταριών, που αναφέρεται στην φαρμακευτική και διατροφική αξία των μανιταριών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής κ. Α. Λιούτας,  ο δήμαρχος Μετεώρων κ. Θ. Αλέκος, ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Δ. Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Μπάρδας, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σκρέκα κ. Σ. Σακκάς. καθώς και όλοι οι φορείς της περιοχής.

Στην εκδήλωση καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Ν. Πάλλας. Στη συνέχεια η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Ο. Γκορτζή, που ήταν η επιστημονική υπεύθυνη του έργου, αναφέρθηκε «στη συνεργασία του Μουσείου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σημαντικό βήμα της οποίας είναι η συγκεκριμένη πτέρυγα», ενώ ο κ. Γ. Κωνσταντινίδης, πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, ο οποίος είχε τη γενική επίβλεψη του έργου, αναφέρθηκε «στις συνεχείς προσπάθειες καινοτομίας του Μουσείου, συνδυάζοντας τη γνώση και τα αποτελέσματα ερευνών για τα μανιτάρια, με τις τέχνες, αλλά και σύγχρονες τεχνικές προβολής και παρουσίασης».

Τέλος, ο Διευθυντής της Interactive Light Designs κ. Θ. Ράντος, ο οποίος υλοποίησε την ψηφιακή εγκατάσταση, τόνισε ότι «ήταν η πρώτη εγκατάσταση Χωρικής Επαυξημένης Πραγματικότητας που έγινε σε μουσειακό χώρο στην Ελλάδα και είναι τιμή το γεγονός ότι ξεκίνησε από ένα καινοτόμο και πρωτοπόρο μουσείο της ελληνικής περιφέρειας».

Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι γεύτηκαν μεζέδες από τα προϊόντα μανιταριών του Μουσείου, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν το μαγείρεμα, επί τόπου, μίας υπέροχης τρουφομακαρονάδας.

Previous ArticleNext Article