Αστυνομικά νέα

Ρόδος: Με νοητική στέρηση η 8χρονη που βιάστηκε, τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Συνεχόμενες είναι οι σοκαριστικές αποκαλύψεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμού του 8χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, η οποία έγινε γνωστή μετά την ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στις Αρχές, όπου εμφανιζόταν η ανήλικη ως θύμα βιασμού. Οι Αρχές αναζητούν τον δράστη στο στενό συγγενικό της περιβάλλον. Η 8χρονη είναι μέλος πολυμελούς οικογένειας (η μητέρα έχει 4 παιδιά από δύο συντρόφους).  Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της και μετέφεραν το παιδί για έλεγχο στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Στη συνέχεια, για προσωρινή φύλαξη και φροντίδα στην παιδιατρική κλινική. Στη συνέχεια, με εντολή εισαγγελέα, αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια από τη μητέρα και ανατέθηκε σε επιτελείς του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ρόδου.

Το βράδυ της Τετάρτης, έγινε γνωστό ότι ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι στο σώμα και στα απόκρυφα σημεία του παιδιού υφίστανται ενδείξεις, δηλωτικές κακοποίησης. Έως τώρα, δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος που προκλήθηκαν τα τραύματα, με αποτέλεσμα να μην έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο (με μικρές πιθανότητες) η ανήλικη να έχει αυτοτραυματιστεί. Ο τραυματισμός φέρεται να προήλθε από αντικείμενο. Η εξέταση της 8χρονης παρουσία παιδοψυχολόγου και ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, λόγω της νοητικής στέρησης του παιδιού, δεν υπήρξε διαφωτιστική. Η παιδοψυχολόγος στην πολύωρη κατάθεση της δεν κατέληξε σαφώς στο τι έχει συμβεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Δημοκρατική.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το παιδί φέρεται να έχει «παράπονα» από (αυστηρό) συγγενικό του πρόσωπό, αλλά δεν έχει προκύψει με βεβαιότητα εάν υπάρχει δράστης, αλλά και η ταυτότητά του. Η μητέρα φέρεται να έχει και αυτή νοητική στέρηση, ενώ μετά την γέννα του τέταρτου παιδιού της, εκτός γάμου (ο σύζυγος της είναι ναυτικός), είχε παραγγελθεί και είχε διενεργηθεί κοινωνική έρευνα στην οικογένεια. Όπως είχε γίνει γνωστό από την Τετάρτη, μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών είχαν αναλάβει οι παππούδες. «Κλαίω από το πρωί. Εμείς τα μεγαλώσαμε. Το πήραν στο ορφανοτροφείο γιατί το είχαν βιάσει. Τώρα τελευταία έγινε ο βιασμός, ποιος ήταν δεν ξέρω» είπε η απαρηγόρητη γιαγιά στο Mega. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει φωτογραφία από κινητό τηλέφωνο με τα τραύματα που έφερε το παιδί, η οποία όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα, είχε ληφθεί από την μητέρα και απεστάλη σε συγγενή της ώστε να την συνδράμει και να την συμβουλέψει για το αν απαιτείται η συνδρομή γιατρού ή όχι.

Σοκάρουν τα στοιχεία για τον βιασμό της 8χρονης στη Ρόδο – Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

Θύμα βιασμού 8χρονη στη Ρόδο. Ανώνυμη καταγγελία αποκάλυψε αποκάλυψε τον βιασμό της. Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς. Από την Τρίτη το απόγευμα φιλοξενείται από τις προνοιακές αρχές της Ρόδου ένα 8χρονο κορίτσι που δέχθηκε βάναυση κακοποίηση. Η φρικτή υπόθεση βιασμού της αποκαλύφθηκε όταν έπειτα από ανώνυμη γραπτή καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία από άτομο που υποστήριζε ότι το παιδί κακοποιείται σεξουαλικά. Τότε, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της οικογένειας, πήραν την 8χρονη και την μετέφεραν στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Εκεί, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει τραυματισμός.

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε σε πρώτη φάση ότι έχει τελεστεί βιασμός παρά φύση. Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος του Προνοιακού Ιδρύματος Ρόδου, Μαρία Κορακάκη, «το θέμα είναι πολύ σοβαρό», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε πως «είναι πολύ νωρίς για την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού». «Είναι καθήκον μας να περιθάλπουμε τα παιδιά» τόνισε η ίδια.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 αλλά δεν επιβεβαίωσε η κ. Κορακάκη, το παιδί είναι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ δεν έχει κατονομάσει κάποιον ως τον δράστη 

Previous ArticleNext Article