Εκπαίδευση - Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΠΑΙΔΙ

Εξετάσεις στη Λάρισα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά το Σάββατο 16 Οκτωβρίου

Εξετάσεις για μαθητές/τριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου

Την ευκαιρία να καλλιεργήσουν στο έπακρο το δυναμικό τους προσφέρει και φέτος το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια στα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας και της Κύπρου. Από το 2013, το CTY Greece σχεδιάζει καινοτόμα και διαδραστικά προγράμματα ειδικά διαμορφωμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα παιδιών που έχουν ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές δεξιότητες, βάθος και εύρος σκέψης, και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.

Τα προγράμματα του Κέντρου είναι Online Σύγχρονης Διδασκαλίας, Online Ασύγχρονης Διδασκαλίας, Σαββατοκύριακου και Θερινά, και προϋποθέτουν την αξιολόγηση των μαθητών/τριών μέσω εξετάσεων που έχουν σχεδιαστεί από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins (JHU CTY).

Οι εξετάσεις είναι στα ελληνικά, δεν χρειάζονται προετοιμασία και απευθύνονται σε μαθητές/τριες από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου. Φέτος θα διενεργηθούν σε 14 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2021.  Για την περιοχή της Θεσσαλίας οι εξετάσεις φέτος θα διεξαχθούν στη Λάρισα, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.  Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας https://www.cty-greece.gr/el/examsΟδηγίες για τις εξετάσεις καθώς και για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής θα δοθούν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.    

Με την εγγραφή τους στις εξετάσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο μάθησης, να γίνουν μέλη μίας δραστήριας κοινότητας, και να διεκδικήσουν μία από τις πολλές υποτροφίες που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη των χορηγών του.

Συγκεκριμένα, φέτος το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά θα προσφέρει περισσότερες από 120 νέες υποτροφίες στους επιτυχόντες των εξετάσεων, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Από την έναρξη του προγράμματος το 2013 μέχρι σήμερα περισσότερα από 6.000 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, και Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα και προγράμματα του CTY Greece, με το 52%  να έχει λάβει υποτροφία.

Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προσφερόμενα μαθήματα, που χαρακτηρίζονται από φαντασία και πρωτοτυπία και διαφοροποιούνται ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας τους για να υποστηρίξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες μάθησης κάθε παιδιού.

Από τις Θετικές Επιστήμες προσφέρονται μαθήματα όπως Κρυπτολογία, Θεωρία Παιγνίων, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Εγκληματολογία, Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης, Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Νανοτεχνολογία: Μικρόκοσμοι Εν Δράσει!

Από τον χώρο των Ανθρωπιστικών Επιστημών προσφέρονται μαθήματα όπως, Ο Κόσμος των Οικονομικών και της Επιχειρηματικότητας, Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο, Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά, Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας, Διεθνείς Σχέσεις, ενώ αρκετά μαθήματα, όπως το μάθημα της Διατροφής και του Κινηματογράφου συνδυάζουν περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία, δίνοντας μια διεπιστημονική προσέγγιση στη μάθηση.

Ενδεικτικά ορισμένα από τα νέα μαθήματα που προσφέρει το CTY Greece είναι: Video Game Design, Επιδημιολογία, Ιατρική Στατιστική, Βιοϊατρική Τεχνολογία, Περί Ανέμων και Υδάτων: Η Επιστήμη του Καιρού,  Η Ακαδημία Υπερηρώων, η Ψυχολογία των Ανθρωπίνων Σχέσεων.  

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις και την εγγραφή σε αυτές, καθώς και δείγματα των τεστ μπορείτε βρείτε στο  www.cty-greece.gr/exams.

Για απορίες ή διευκρινίσεις  παρακαλούμε να επικοινωνείτε απευθείας με το γραφείο του CTY Greece:

Τηλ.: 2310 332625,  2310398253.

Email: cty@anatolia.edu.gr

  • Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, και είναι μέλος του European Council of High Ability (ECHA). Σύμβουλος προγράμματος είναι το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Δωρητές του Κέντρου είναι η τράπεζα Eurobank και η εταιρία Lidl Ελλάς. Υποστηρικτές είναι η εταιρία Intrasoft International, η εταιρία Star Bulk Carriers Corp., το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και η Deloitte. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Κύπρου.

Από το 2013 μέχρι σήμερα:

  • Περισσότερα  από 13.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις του CTY Greece.
  • Περισσότεροι από 6.000 μαθητές και μαθήτριες από Γ΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα του CTY Greece (ημερήσια, Σαββατοκύριακου, online και θερινά)
  • Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν λάβει υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα για τα θερινά προγράμματα, ποσοστό μεγαλύτερο του 52%
  • Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία
  • Το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
  • Περισσότεροι από 2.100 καθηγητές και δάσκαλοι από 200 διαφορετικά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν λάβει μέρος στα δωρεάν επιμορφωτικά εργαστήρια, που προσφέρει το CTY Greece με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Previous ArticleNext Article