ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Τρίκαλα

Σπίτια… γιοκ στα Τρίκαλα. Τι συμβαίνει και δεν υπάρχουν διαμερίσματα για ενοικίαση

Σοβαρή έλλειψη διαμερισμάτων και κατοικιών προς ενοικίαση παρουσιάζεται στα Τρίκαλα τους τελευταίους, πολλούς, μήνες. Είναι δυσεύρετα και αρκετά ακριβά σε τιμές.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Η μεγάλη οικονομική κρίση του 2009 είχε ως αποτέλεσμα το 2011-2012 να σταματήσει κάθε νέα οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή μας. Στα Τρίκαλα ωστόσο αυτή τη 10ετία, όσο κι αν μπορεί να ακούγεται παράξενο, είχαμε πολλές νέες αφίξεις επαγγελματιών, η οποία μάλιστα καταγράφηκε και σε σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΔΩ). Αυτή η ροή συν οι φοιτητές που αυξάνονται κάθε χρόνο είχαν σαν αποτέλεσμα να “κλειστούν” τα περισσότερα σπίτια. Σε αυτά τα δεδομένα δε να προσθέσουμε και την άφιξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία κατασκευάζει τον Ε 65 και για τις ανάγκες του στελεχιακού δυναμικού της νοίκιασε περισσότερα από 50-60 σπίτια στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς ακινήτων στο trikalavoice.gr η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί σχετικά και σταδιακά μέσα στην επόμενη διετία καθώς ανεγείρονται δεκάδες νέες πολυκατοικίες και υπολογίζεται να βγουν προς διάθεση περίπου 400 νέα διαμερίσματα.

trikalavoice.gr

Previous ArticleNext Article