Ειδήσεις, Ελλάδα, Καιρός

Σάρωσε ο «Μπάλλος», δύσκολη νύχτα για τη Βόρεια Ελλάδα με κλειστούς δρόμους και απεγκλωβισμούς, που θα «χτυπήσει» σήμερα Σάββατο

Ώρες αγωνίας έζησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Μετά την Αττική όπου η κακοκαιρία «Μπάλλος» δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα για δύο 24ωρα, χθες, σάρωσε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς οι καταιγίδες προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα και σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται οτι είχε σταλεί μήνυμα από την Πολιτική Προστασία σε κατοίκους Θεσσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λαγκαδά και Βόλβης για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Δραματικές ώρες, έζησαν οι κάτοικοι στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά την υπερχείληση ρέματος στην περιοχή καθώς χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων από τις οικίες τους. Δύο ακόμα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε πλημμυρισμένη βιοτεχνία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή μηχανήματος του δήμου Θέρμης, στην περιοχή Φαρμακέϊκα, κοντά στο Νέο Ρύσιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Απεγκλωβίστηκε οδηγός στα Λαγκαδάκια

Ώρες αγωνίας έζησαν όμως και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδικίων του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη. Αργά το βράδυ, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού, ο οποίος μαζί με το ΙΧ του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου σε ιρλανδική διάβαση, έχοντας αρχικά παραβιάσει τους ειδικούς κώνους που είχαν τοποθετήσει οι άνθρωποι της Κοινότητας προκειμένου να απαγορεύσουν τη διέλευση της. Όπως αναφέρει το gritmes, μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής ο οδηγός του Ι.Χ απεγκλωβίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο οδηγός του ΙΧ έχει σταματήσει αυτή τη στιγμή στα αναχώματα του χειμάρρου, ενώ η βροχή συνεχίζεται και στο σημείο αναμένεται όχημα της πυροσβεστικής προκειμένου να τον απεγκλωβίσει.

gr15

«Είμαστε όλοι εδώ και προσπαθούμε με ψυχραιμία να βοηθήσουμε και να κάνουμε ό,τι χρειαστεί» ανέφερε στο GRTimes, o πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγκαδικιών, Γιάννης Πετρίδης. Οι όγκοι νερού ανάγκασαν την Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο 378ο χιλιόμετρο της Εγνατίας, στο ρεύμα προς Καβάλα. Σύμφωνα με το kavalapost, από τις βροχές πλημμύρισαν σημεία της Ελευθερούπολης, ενώ ακυρώθηκε η βραδινή πτήση της AEGEAN, καθώς το αεροσκάφος δεν μπορούσε να απογειωθεί. Και στη Χαλκιδική, ωστόσο, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ολυμπιάδας, σύμφωνα με το halkidikinews.gr, δυο χείμαρροι φούσκωσαν επικίνδυνα. Οι κάτοικοι που βρίσκονταν κοντά στα ρέματα απομακρύνθηκαν και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι Αρχές δημιούργησαν αναχώματα για να μην φτάσουν τα ορμητικά νερά σε κατοικίες. Ισχυρές ήταν οι βροχές και στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestival, μετά από υπερχείλιση ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία. https://www.youtube.com/embed/12nqiyuy9Z4?fs=1&wmode=transparent

Ο καιρός σήμερα: Πού αναμένονται βροχές

Βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά αναμένονται το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr. Άνοδος της θερμοκρασίας στο κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά έως το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και έως το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

gr16

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Previous ArticleNext Article