Ειδήσεις, Οικονομία

Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021: Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα εξοικονομώ αυτονομώ, με τις αιτήσεις να ξεκινούν στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου και τη διαδικασία να διαρκεί ένα μήνα. Προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στο νέο πρόγραμμα, είναι να διαθέτει ενεργειακό πιστοποιητικό Η έως Γ και ηλεκτρονική ταυτότητα του κτηρίου. Το πρόγραμμα αφορά σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, αλλά και όσοι έχουν δωρεάν παραχώρηση.

Η επιδότηση κυμαίνεται από 40 έως 75%, ενώ προβλέπεται και μπόνους 10% για τις πολυκατοικίες, σύμφωνα με το Mega. Αυτή καλύπτει αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα ψύξης – θέρμανσης, ηλιακό θερμοσίφωνα, αναβάθμιση φωτισμού, και συσκευές διαχείρισης ενέργειας.

Το ατομικό εισόδημα πρέπει να είναι έως 50.000 ευρώ, και 60.000 ευρώ το οικογενειακό, ενώ η ανώτατη δαπάνη είναι για έως 180 τ.μ. (28.000 ευρώ). Τα κριτήρια επιλογής είναι: Εξοικονόμηση ενέργειας (50%), εισόδημα (14%), μονογονεϊκές 7%, πολύτεκνοι – ΑΜΕΑ (7%), περιοχή (7%) κτλ.

Previous ArticleNext Article