ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Βαφτίστηκε η μικρή Λυδία στην Αλόννησο

Σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκε η βάφτιση της μικρής Λυδίας, κόρης της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στην Αλόννησο. Η βάπτιση έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο -καθώς παρευρέθηκαν περίπου 50 άνθρωποι- και με άκρα μυστικότητα, παρουσία των γονέων της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. To τελευταίο διάστημα οι γονείς του Αναγνωστόπουλου βρίσκονται συνεχώς στο σπίτι που διατηρούν στην Αλόννησο προκειμένου να βλέπουν το εγγόνι τους. Το μυστήριο τελέστηκε στο εξωκκλήσι του Κοιμητηρίου Αλοννήσου, απέναντι από το πατρικό σπίτι της οικογένειας Κράουτς και μόλις πέντε μέτρα μακριά από τον τάφο της άτυχης γυναίκας. Οι νονοί της μικρής Λυδίας ήταν τρεις συμμαθητές της Καρολάιν και επιλέχθηκαν από τη γιαγιά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κυκλοφόρησε προσκλητήριο, αλλά το κάλεσμα έγινε τηλεφωνικά από την ίδια τη Σούζαν. Αμέσως μετά την τελετή, ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της Χώρας της Αλοννήσου.

Πατέρας Καρολάιν: Πήραμε την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Οι γονείς της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς κέρδισαν την πλήρη επιμέλεια της εγγονής τους Λυδίας, έγραφε στις 9 Οκτωβρίου η Daily Mail, δημοσιεύοντας δηλώσεις από τον πατέρα της άτυχης Βρετανίδας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μικρό παιδί, το οποίο είδε τη μητέρα του να δολοφονείται από τον Έλληνα πιλότο σύζυγό της, θα μεγαλώσει τώρα στο πατρικό σπίτι της Καρολάιν, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.

«Η μόλις ενός έτους Λυδία – ο πατέρας της οποίας πιθανότατα θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη – έχει τεθεί επίσημα υπό τη φροντίδα των γονέων της Κάρολαϊν Κράουτς, Σούζαν και Ντέιβιντ, στο νησί της Αλοννήσου όπου ζουν. Οι γονείς του δολοφόνου, Κωνσταντίνος και Γεωργία, θα έχουν δικαιώματα προσωπικής επικοινωνίας με το παιδί. Ο κύριος και η κυρία Αναγνωστοπούλου φρόντιζαν τη Λυδία μετά το φόνο της μητέρας της και ήθελαν να την κρατήσουν, αλλά ο κύριος και η κυρία Κράουτς ξεκίνησαν μια νόμιμη διαδικασία για την αποκλειστική επιμέλεια», έγραφε η εφημερίδα.

Το σχέδιο της οικογένειάς του να βαπτιστεί η μικρή Λυδία σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, εξέφρασε μιλώντας στην Daily Mail ο παππούς του κοριτσιού και πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν. Ο 78χρονος άνδρας αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι πλέον με τη σύζυγό του έχουν την πλήρη επιμέλεια της εγγονής του, ενώ οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δικαιούνται να επισκέπτονται το κοριτσάκι 5 φορές τον μήνα.

«Είναι τώρα πρόθεσή μας να βαφτίσουμε τη Λυδία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν, στο μικρό παρεκκλήσι κοντά στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται η Καρολάιν», ανάφερε χαρακτηριστικά στην αγγλική ιστοσελίδ ο Ντέιβιντ Κράουτς. Ο συνταξιούχος μηχανικός πρόσθεσε: «Η Λυδία είναι καλά, και όπως και η μητέρα της, γίνεται όλο και πιο όμορφη μέρα με τη μέρα. Περπατάει τώρα με αυτοπεποίθηση, τρώει με μεγάλη όρεξη και κατακτά όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Δυστυχώς, αν και έχει μια ωραία νέα κούνια με στρώμα τελευταίας τεχνολογίας, εξακολουθεί να αρνείται να κοιμηθεί μόνη της».

Πηγή:protothema

Previous ArticleNext Article