top, ΒΙΒΛΙΟ

“ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ” του Andrew De La Motte κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

Λίγο πριν από το τέλος του καλοκαιριού του 1990, πέντε φίλοι κατασκηνώνουν δίπλα σε μια λίμνη στη νότια Σουηδία. Έχουν μόλις αποφοιτήσει από το λύκειο και αυτή είναι η αποχαιρετιστήρια βραδιά της εφηβείας τους. Διασκεδάζουν πίνοντας αλκοόλ, παίζοντας μουσική και κολυμπώντας. Το επόμενο πρωί όμως το άψυχο σώμα του ενός επιπλέει στη λίμνη. Η αστυνομία χαρακτηρίζει το συμβάν ως τραγικό δυστύχημα και κλείνει τον φάκελο της υπόθεσης.
Είκοσι επτά χρόνια αργότερα, ο διοικητής της αστυνομίας συνταξιοδοτείται και αντικαθίσταται από την Άνα Βέσπερ, μια έμπειρη αστυνομικό που μετατίθεται από τη Στοκχόλμη. Η Άνα δεν αργεί να διαπιστώσει ότι εκείνο το δυστύχημα παραμένει μια ανοιχτή πληγή. Ύστερα μάλιστα από τον βίαιο θάνατο ενός άντρα που είχε βρεθεί στη λίμνη μαζί με τα παιδιά το μοιραίο βράδυ του 1990, η Βέσπερ αποφασίζει, παρά τις προειδοποιήσεις, να ανοίξει ξανά την υπόθεση, που είναι ακόμα ολοζώντανη στη μνήμη των κατοίκων και εξακολουθεί να τους στοιχειώνει.

Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα, υποψήφιο για το Βραβείο της Σουηδικής Ακαδημίας Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας το 2017. Έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες.

Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Previous ArticleNext Article