Ειδήσεις, Πολιτική

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και οι νέες ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ

Η εσωκομματική τράπουλα στο ΚΙΝΑΛ ανακατεύεται ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα πράγματα ήταν ήδη… πολ΄ύπλοκα μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά και την εμφάνιση έξι (;) υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, εκτός από τον Γιώργο Πανανδρέου, οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης έχουν μπει στην κούρσα της διαδοχής.

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά ο τελικός αριθμός των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, καθώς λήγει η προθεσμία για την συγκέντρωση 5.000 υπογραφών από τα μέλη του κόμματος ή την στήριξη του 15% της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η Φώφη Γεννηματά, που για λόγους υγείας έχει αποσυρθεί, ουσιαστικά κρατά το ρόλο του εγγυητή των διαδικασιών και αποφεύγει να εμπλακεί στην εσωκομματική κούρσα δίνοντας το χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ωστόσο, πέρα από τον τελικό αριθμό και τα ονόματα των υποψηφίων που θα φτάσουν όλοι ως τις κάλπες του πρώτου γύρου, υπάρχει ένα ακόμη βασικό ζητούμενο. Πώς θα μοιραστούν οι ψηφοφόροι της απερχόμενης προέδρου και σε ποιο βαθμό θα επηρρεάσει τη δυναμική άλλων υποψηφίων η συμμετοχή του Παπανδρέου στη διαδικασία. Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά από σχεδόν 10ετή απουσία και με το βάρος της διακυβέρνησης 2009-2011 στις πλάτες του, θεωρείται αστάθμητος παράγοντας για την… ανίχνευση των εσωκομματικών εκλογικών τάσεων.

«Να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής Παράταξης»

Πάντως, ο Γ. Παπανδρέου, σε ανάρτησή του εξηγεί πώς πήρε την απόφαση να μπει στην εσωκομματική κούρσα: «Αποφάσισα να συμμετάσχω στη διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής Παράταξης, πρωταγωνιστή και πάλι των εξελίξεων και καταλύτη για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης, ικανής να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντηρητική.

Η συμμετοχή όλων μας σε αυτήν την προσπάθεια, είναι απαραίτητη. Η διαμόρφωση μιας νικηφόρας προοπτικής για την Παράταξή μας, που είναι προϋπόθεση για να είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, είναι στα δικά μας χέρια. Υποστηρίζοντας την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φέρουμε σε πέρας αυτό το σπουδαίο έργο».

Όπως σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός, για το σκοπό αυτό, ζητά στήριξη μέσω των υπογραφών στη φόρμα για την υποψηφιότητά του.

Previous ArticleNext Article