Αστυνομικά νέα

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί και οι δύο Ρομά


Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους τόσο τους επτά αστυνομικούς, όσο και τους ανήλικους Ρομά, που ενεπλάκησαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που οδήγησε στο θάνατο του 20χρονου Επειτα από μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία, που ξεκίνησε περίπου από τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης, απολογήθηκαν οι έξι από τους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας. Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκε και ο 14χρονος Ρομά που είχε καταφέρει να διαφύγει και φέρεται να οδηγούσε το κλεμμένο όχημα που καταδίωκε η ομάδα ΔΙΑΣ στο Πέραμα. Ο 14χρονος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του στα δικαστήρια του Πειραιά, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι, μόλις σταμάτησαν το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τότε επιχείρησαν να διαφύγουν. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα αφέθηκαν οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα, που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος Ρομά και να τραυματιστεί ακόμα ένας. Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Το υπόμνημα ενός εκ των 7 αστυνομικών
Σε απολογητικό του υπόμνημα, ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003, ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Μπέρδεμα με τον 14χρονο Ρομά -Δεν αναγνωρίζεται από τους αστυνομικούς ως οδηγός του οχήματος. Την ίδια ώρα, ωστόσο, προέκυψε μία εξέλιξη που περιπλέκει την υπόθεση, καθώς ενώ είχε ήδη αρχίσει η ακροαματική διαδικασία για τους αστυνομικούς ΔΙΑΣ, προσήλθε στον ανακριτή ο 14χρονος, ο οποίος φέρεται να επέβαινε στο κλεμμένο ΙΧ στην καταδίωξη στο Πέραμα. Ο 14χρονος, είχε διαφύγει από τους αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα και μέχρι σήμερα παρέμενε άφαντος.

Ωστόσο, ο συνήγορος των Αστυνομικών, Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι διαφέρει ως προς το ύψος και το σωματότυπο του ατόμου που είδαν οι αστυνομικοί να διαφεύγει. Σε δηλώσεις του ο συνήγορός τους, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι η ανακρίτρια έκανε εξαντλητικές ερωτήσεις στους αστυνομικούς και ότι επρόκειτο να μεταβεί απόψε στο Τζάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να πάρει απολογία από τον τρίτο επιβαίνοντα στο όχημα που έχει τραυματιστεί στη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα. Ο νεαρός έχει τραυματιστεί αλλά σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Previous ArticleNext Article