Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Απογραφή 2021: Πώς γίνεται η διαδικασία

Σε εξέλιξη είναι η απογραφή 2021 καθώς οι 60.000 απογραφείς έχουν ξεκινήσει να μοιράζουν σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα τα έγγραφα προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική διαδικασία.

Μετά την παραλαβή των εγγράφων ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέρχεται στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis, ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορέσει να αυτοαπογραφεί ή το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο δεν είναι πλήρως συμπληρωμένο τότε μετά τις 27 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι δια ζώσης επισκέψεις των απογραφέων προκειμένου να γίνει η απογραφή με τον παραδοσιακό τρόπο.

Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

Σύνθημα της απογραφής 2021 το «Όλοι μετράμε» όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο για τη διαδικασία απογραφής του πληθυσμού που ξεκίνησε χθες, Πέμπτη.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός ο ίδιος ολοκλήρωσε τη διαδικασία της απογραφής για την οικογένειά του «πανεύκολα και γρήγορα. Μόνο με λίγα κλικ στον υπολογιστή μου. Σας καλώ να κάνετε το ίδιο. Έτσι η Πολιτεία θα διαθέτει τα σωστά δεδομένα για τον πληθυσμό και τις ανάγκες του, ώστε να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Να γνωρίζει τη δύναμη κάθε Περιφέρειας και δήμου, αλλά και την κατάσταση των νοικοκυριών, ώστε να φροντίζει καλύτερα για την προστασία και τη χρηματοδότησή τους. Σύμμαχός μας είναι και πάλι το gov.gr».

newsbomb.gr

Previous ArticleNext Article