Αστυνομικά νέα, Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή- Ομολόγησε τη δολοφονία της 55χρονης ο εν διαστάσει σύζυγός της

Ένα σπίτι στα Τρίκαλα και η ζήλια για την καινούργια ζωή που είχε χαράξει μετά τον χωρισμό τους η 55χρονη γυναίκα, οι βασικές αιτίες της τραγικής δολοφονίας της από τον πρώην σύζυγο της μέσα σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει συγγενής του θύματος στο protothema.gr ο 56χρονος, που συνελήφθη χθες σε οικισμό στα Διαβατά και αυτή την ώρα έχει μεταφερθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, μετά την ομολογία πως σκότωσε με κυνηγητική καραμπίνα την πρώην σύζυγό του, την απειλούσε και της έλεγε «θα σου κάνω κακό»:

«Η αιτία είναι τα περιουσιακά που είχαν όταν ήταν παντρεμένοι. Είχαν ένα σπίτι στα Τρίκαλα, το οποίο ήταν γραμμένο στο όνομα της γυναίκας. Από την ημέρα που χώρισαν εκείνος της το ζητούσε πίσω, όμως εκείνη δεν συμφωνούσε και δεν του το έγραφε. Της έλεγε μάλιστα “θα σου κάνω κακό”. Ίσως γι αυτό κι αυτή να πήγε να μείνει στον αδελφό της στη Νέα Μάδυτο. Το σπίτι είναι στα Τρίκαλα».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος δράστης, καλυμμένος με μακρύ πανωφόρι και κουκούλα, μπήκε σε ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο και με χρήση κυνηγετικής καραμπίνας, τραυμάτισε θανάσιμα την 55χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι αρχικές μαρτυρίες έλεγαν ότι ο δράστης ήταν γυναίκα κι ότι αυτή ήταν η πεθερά του θύματος, η οποία δεν είχε ωστόσο καμιά σχέση με το έγκλημα. O δράστης που διέμενε στα Τρίκαλα πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα με καραμπίνα, επειδή τον είχε εγκαταλείψει και μετέβη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 56χρονος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, εντοπίστηκε το μεσημέρι σε οικισμό στην περιοχή των Διαβατών, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο στο Καλοχώρι όπου είχε κρύψει το όπλο.

Σήμερα πρόκειται να πουν το τελευταίο αντίο, στα Τρίκαλα, συγγενείς και φίλοι στην 55χρονη, που έπεσε νεκρή από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, στη Νέα Μάδυτο, ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Δράστης και θύμα, ήταν μαζί για περισσότερα από 30 χρόνια και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 56χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του στη Νέα Μάδυτο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος του 56χρονου που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι σκότωσε την 55χρονη πρώην σύζυγό του, πυροβολώντας την πισώπλατα με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα σε ζαχαροπλαστείο, στη Νέα Μάδυτο Θεσσαλονίκης.

5461394__1_

Ενώπιον της εισαγγελέως, ο καθ’ ομολογίαν δράστης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι η πρώην σύζυγός του τον απατούσε όσο ήταν μαζί. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο θα πάρει τη νόμιμη προθεσμία και στη συνέχεια θα επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article