top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Μαγνησία, Μαγνησία

Ο Σταύρος Κουσκουρίδας και η κομπανία με παραδοσιακά στο Lab Art στο Βόλο την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου!

Παραδοσιακά με τον Σταύρο Κουσκουρίδα και τον Γιάννη Λίτσιο, μαζί τους η Μαρία Χατζηιωαννίδου

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021 Lab Art – Βόλος

Δύο από τους σημαντικότερους εκφραστές της δημοτικής μας μουσικής ο Σταύρος Κουσκουρίδας στο κλαρίνο και ο Γιάννης Λίτσιος στο τραγούδι έρχονται τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στο Lab Art να μας χαρίσουν ένα ταξίδι στην παράδοση. Πέρα από την προσμονή μας λόγω των εορτών, είναι σίγουρο πως με αυτούς τους χαρισματικούς μουσικούς θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό γλέντι με πολύ χορό και τραγούδι. Μαζί τους η Μαρία Χατζηιωαννίδου στο τραγούδι, ο Θάνος Ρούμπος στο βιολί, ο Κώστας Παπαδημητρίου στο λαούτο και ο Βασίλης Σαραντινός στα κρουστά.

Ο Σταύρος Κουσκουρίδας γεννήθηκε το 1975 στη Ν. Ιωνία Βόλου. Ζει στο Βελεστίνο κι από μικρή ηλικία έμαθε την τέχνη του παραδοσιακού κλαρίνου, δίπλα στον μεγάλο σολίστα Βασίλη Τρομάρα. Από την ηλικία των 17 ετών διδάσκει το παραδοσιακό κλαρίνο, σε ωδεία και μουσικά σχολεία. Είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής, πτυχιούχος της κλασσικής αρμονίας και του κλασσικού κλαρίνου. Συμμετέχει ως σολίστας στη σμυρναίικη ορχήστρα Εστουδιαντίνα από την ίδρυση της και στην ορχήστρα Ιωνία. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές και μουσικούς στη δισκογραφία καθώς και σε ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η καταξίωσή του ως σολίστας στο χώρο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, του έχει δώσει τα εφόδια ώστε να ασχοληθεί και με άλλα είδη μουσικής (κυρίως τη βαλκανική μουσική).
Ο Γιάννης Λίτσιος γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε μέσα στην παράδοση με σχέση άμεση και βιοματική με αυτήν. Απ΄ τις απαρχές της ζωής του πλάστηκε σε ένα υγιές μουσικό οικογενειακό περιβάλλον, όπου οι παραδόσεις και οι μουσικές καταβολές υπήρξαν τρόπος ζωής. Γιατί η παράδοση δεν είναι λόγια και ήχοι χωρίς αντίκρισμα, είναι ζώσα πραγματικότητα. Από παιδί συμμετείχε ενεργά στα μουσικά δρώμενα της κοινότητας και του δόθηκε η ευκαιρία είτε σαν μέλος χορευτικών ομάδων, είτε σαν ερμηνευτής να έρθει σε επαφή με γνήσιους εκφραστές του Ηπειρώτικου μουσικού πλούτου. Μυημένος στο πολυφωνικό τραγούδι μέσω των παππούδων του, αγάπησε και αφιερώθηκε στην μουσική παράδοση της Ηπείρου, και όχι μόνο, την οποία υπηρετεί με μοναδική αυθεντικότητα. Στην ζωή και στην καριέρα του έχει συμμετάσχει σε σπουδαίες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους δεξιοτέχνες μουσικούς της παράδοσης.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021, Lab Art – Πολυχώρος Τσαλαπάτα

Ώρα Προσέλευσης: 21:00

Ώρα έναρξης: 22:00

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Σημεία Προπώλησης:- Viva.gr, 11876 και στο δίκτυο συνεργατών της Viva, στα καταστήματα Public, Wind, Media Markt, στα βενζινάδικα Shell, BP, EKO, στα καταστήματα Metro και My Market.-Κεχαΐδης ΑΕ Μουσική Ήχος Φωτισμός, Κουταρέλια 29, Βόλος- Illusion St.Wear, Τάκη Οικονομάκη με Γκλαβάνη
Πληροφορίες / κρατήσεις: 6936768448

Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου 17:00 – 22:00
>Ο χώρος ακολουθεί τις υγειονομικές διατάξεις όπως αυτές ορίζονται την εκάστοτε περίοδο.

>Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν, η λειτουργία του χώρου είναι αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, με υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Previous ArticleNext Article