Ελλάδα, Καιρός

Με βροχές και καταιγίδες «φεύγει» το 2021 – Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά

Με βροχές και καταιγίδες θα μας αποχαιρετήσει το 2021, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. Τα συμπαγή νεφικά συστήματα από την περιοχή της Ιταλίας θα αρχίζουν να μετατοπίζονται προς τα ανατολικά ενώ ήδη επηρεάζεται η δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά, θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας μας μέχρι και την Τετάρτη, οπού ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως και 7 μποφόρ. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, σήμερα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη δυτική Στερεά και την Τετάρτη οι βροχές θα επιμείνουν σε Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου και παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-12-2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά τμήματα σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 30-12-2021

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες 4 με 6 και στα πελάγη 7 και από τις απογευματινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-12-2021

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που σταδιακά θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ,στα πελάγη 7 και τοπικά στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01-01-2022- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article