top, Μαγνησία, Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ

Γιορτές στο Μουσείο! Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά!

ΤΡΙΤΗ 04/01: «Μικροί Παλαιοντολόγοι»

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για την εξέλιξη των ζώων στον Ελλαδικό χώρο! Ποιοι οργανισμοί ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια; Γιατί εξαφανίστηκαν; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα! Στη συνέχεια θα γίνουμε Μικροί Παλαιοντολόγοι και θα αγγίξουμε και θα αναγνωρίσουμε πραγματικά απολιθώματα από ύαινες, άλογα, μαμούθ κ.α. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/01: «Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους!»

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων! 

Τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη!!

ΠΕΜΠΤΗ 06/01: «Ημιπολύτιμοι λίθοι και κόσμημα!»

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τους ημιπολύτιμους λίθους, τα ορυκτά και τα πετρώματα! Άραγε χρησιμοποιούμε σήμερα ορυκτά στην καθημερινότητα μας; Γιατί κάποια ορυκτά είναι σπάνια; Αυτά κ πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν στο μάθημα! 

Επίσης, σε αυτό το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους κόσμημα από ημιπολύτιμους λίθους και Κρυστάλλους! 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/01: «Μικροί Σπηλαιολόγοι»

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια! Τα παιδιά θα μάθουν πώς δημιουργείται ένα σπήλαιο, τι μορφές μπορεί να υπάρξουν μέσα σε ένα σπήλαιο και τι ακριβώς συντέλεσε για τη δημιουργία τους. Επίσης, ποια ζώα μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυτά και το πώς επηρεάζουν τη δική μας ζωή. Υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με τα σπήλαια; Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό παιχνίδι με σκοπό να δουν πως γίνεται η εξερεύνηση σπηλαίων! 

(Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.)

Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90’.

Πληροφορίες – Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810

Previous ArticleNext Article