Ειδήσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα

Δ. Λαρισαίων: Η απογραφή συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου

  • Πως μπορούν οι απογραφούν όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα

H διαδικασία της απογραφής πληθυσμού του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιανουαρίου για όσους πολίτες, δεν έχουν απογραφεί. 

Ειδικότερα, όσοι κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2022 ως εξής:

Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην  ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα
ή  μέσω  αναζήτησης  Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή  είναι απαραίτητος ο μοναδικός « Κωδικός Απογραφής» της  κατοικίας/νοικοκυριού σας . Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε τηλεφωνήστε στα 2410-536850-536421-537956  και δώστε (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο). Σε περίπτωση που τα τηλέφωνα δεν απαντούν, παρακαλούμε να επιμείνετε, διότι όταν είναι κατειλημμένη η γραμμή, δείχνει σαν να καλεί κανονικά.

B. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του    ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:
  • Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

  • Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

 Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά)  ή καλέστε στα τηλέφωνα 2410-536850-536421-537956 και δώστε (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Και στο Γραφείο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων

Σε κάθε περίπτωση προβλήματος, ως προς την απογραφή σας, οι κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων εκτός από τα ανωτέρω τηλέφωνα, μπορείτε να επικοινωνείτε και με το Γραφείο Πολιτών του Δήμου στο τηλέφωνο 2413.500.400. Εκεί οι υπάλληλοι του Δήμου θα καταγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας, τα οποία θα προωθούνται στο γραφείο της Στατιστικής Υπηρεσίας στη Λάρισα, προκειμένου να υλοποιηθεί η απογραφή.

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου μας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε.

Previous ArticleNext Article