Ελλάδα, Καιρός

Κακοκαιρία «Ελπίς»: 16 ώρες θα διαρκέσει το δεύτερο κύμα του χιονιά, που βρίσκεται σε εξέλιξη – Ύφεση από το μεσημέρι της Τρίτης

Ισχυρότερο θα είναι το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς», εξήγησε ο Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας εκ μέρους της ΕΜΥ κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Το πρώτο κύμα πέρασε, είπε, ενώ ανέφερε ότι τέσσερις φορές την ημέρα αναλύονται τα μετεωρολογικά μοντέλα.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το κύμα συνεχίζεται με μεγάλες εντάσεις και θα κρατήσει μέχρι και τα μεσάνυχτα ή μία-δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Το κύμα αυτό θα έχει 16 ώρες συνολικά διάρκεια. Παρότι τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν μια ύφεση, εντούτοις σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, της Στερεάς και Εύβοιας, δείχνουν μεγάλες ποσότητες χιονιού κυρίως τις βραδινές ώρες» είπε ακόμη.

Για το Λεκανοπέδιο, ο κ. Κολυδάς εξήγησε ότι ύφεση θα δούμε από το μεσημέρι της αυριανής ημέρας. «Οι πολύ ψυχρές μάζες μας έφεραν χιονοκαταιγίδες και συνεχίζονται και στις νότιες νησιωτικές περιοχές» τόνισε.

Όσον αφορά στον παγετό, ο κ. Κολυδάς ανέφερε ότι αύριο και μεθαύριο θα είναι εντονότερος και επικίνδυνος στις περιοχές που έχει χιονίσει.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article