Εκπαίδευση - Παιδεία, Ελλάδα

Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια σήμερα

Χωρίς μαθήματα σήμερα για τους μαθητές όλων των σχολείων στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία. Όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας δεν θα γίνει σήμερα τηλεκπαίδευση, με δεδομένο ότι κηρύχθηκε γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις με τις χθεσινές.

Όπως γίνεται επίσης αντιληπτό θα ήταν και αδύνατη η προσέλευση εκπαιδευτικών στα σχολεία για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν την τηλεκπαίδευση από το σπίτι είτε λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση είτε γιατί δεν είχαν τεχνικά μέσα.

Το υπουργείο Παιδείας θα γνωστοποιήσει το πρόγραμμα της επανόδου των μαθητών στα μαθήματα που δεν είναι σίγουρο πότε θα γίνει ανάλογα με την έκβαση της κακοκαιρίας. Μαζί θα ανακοινωθεί και το νέο πρόγραμμα των σελφ τεστ που θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές για να επιστρέψουν στις τάξεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας «Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές».

Αναστολή στα Πανεπιστήμια

Αναστέλλεται και σήμερα η λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εφόσον αναστείλουν οι Περιφέρειες τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, το κάθε Πανεπιστήμιο θα ανακοινώνει τι ακριβώς θα γίνει στο Ίδρυμα του.

Λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» πολλά Πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων,το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το ΠΑΔΑ και η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοίνωσαν από χθες ότι αναστέλλουν την λειτουργία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, οι ορισμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες αυτές τις ημέρες θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως με μέριμνα των Τμημάτων ενώ το ΟΠΑ παρακαλεί τους διδάσκοντες να εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα να προσφέρουν ορισμένα από αυτά εξ αποστάσεως αφού ενημερωθούν οι φοιτητές – φοιτήτριες εγκαίρως. Η αναπλήρωση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article