Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Χαλαρώνουν τα μέτρα: Επιστρέφει η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο – Ποιοι περιορισμοί μένουν

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα από τη Δευτέρα, καθώς αποφασίστηκε η άρση ορισμένων μέτρων που αφορά την εστίαση.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έγινε δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου για τον κορωνοϊό και από τη Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί πριν την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον. Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα επανέρχεται η μουσική στην εστίαση αλλά και απελευθερώνεται το ωράριο.

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών και αποφάσισε να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και να απελευθερωθεί το ωράριο. Ωστόσο παραμένει η καθήμενη διασκέδαση», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Εν αναμονή για τα γήπεδα

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα μέτρα στον αθλητισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η μέγιστη προσέλευση στα γήπεδα εξακολουθεί να είναι στο 10% της χωρητικότητας με πλαφόν τους 1.000 θεατές. Ο κ. Πλεύρης είπε ότι «παραμένουν όλα ως έχουν και θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας».

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία τίθενται σε ισχύ στις αρχές του επόμενου μήνα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αυτό παρατείνεται έως τις 7 Φεβρουαρίου και αφορά όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Η κακοκαιρία «στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν, γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ποια άλλα μέτρα μένουν

Από τη Δευτέρα, πάντως, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σουπερμάρκετ, αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.

lifo.gr

Previous ArticleNext Article