Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία, Οικονομία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Κλείδωσε το πρόγραμμα

Κλείδωσε η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022, ένα πρόγραμμα που οι λεπτομέρειες του θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας στην ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα αφορά ψυγεία και κλιματιστικά. Συνεπώς, από την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικών συσκευών μένουν εκτός ενεργοβόρες συσκευές όπως οι ηλεκτρικοί φούρνοι. Μάλιστα, πολλοί καταναλωτές, ανέμεναν πως οι ηλεκτρικοί φούρνοι θα εντάσσονταν στο πρόγραμμα και θα μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν με νεότερους και λιγότερο ενεργοβόρους.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το πρόγραμμα θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ προσπάθειες καταβάλλονται από το υπουργείο προκειμένου το «μπάτζετ» να ανέβει στα 100 εκατ. ευρώ. Άλλες πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως δεν έχει καταλήξει ακόμα αν θα καθιερωθούν εισοδηματικά κριτήρια για την συμμετοχή των οικιακών καταναλωτών στη συγκεκριμένη επιδότηση. 

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι γνώμες που θέλουν το πρόγραμμα ανοιχτό σε όλους τους πολίτες. Στην πραγματικότητα, για πρώτη φορά αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν σε ισχύ εισοδηματικά κριτήρια, καθώς, ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας προ ημερών για το εν λόγω πρόγραμμα τόνιζε πως θα αφορά όλους τους πολίτες. Μάλιστα τόνιζε πως για να είναι δίκαιο, θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση για να ωφεληθούν πρώτοι αυτοί που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το συγκεκριμένα πρόγραμμα θα επιδοτεί τη νέα ηλεκτρική συσκευή σε ποσοστό 30-40% ενώ ενώ η δράση πρόκειται να προκηρυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους με τις πληροφορίες να θέλουν πιο πιθανή την Άνοιξη.

dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article