Ειδήσεις, Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ, Υγεία

Εμβολιασμοί παιδιών: Πραγματοποιούνται στα παιδιατρικά ιατρεία, αλλά και κατ´ οίκον

Στην πρώτη γραμμή του εμβολιαστικού μετώπου έχουν ριχτεί οι ιδιώτες παιδίατροι πραγματοποιώντας εμβολιασμούς στα ιατρεία τους αλλά και σε κατ´ οίκον επισκέψεις σε άτομα ηλικίας 5 ετών και άνω.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων αναφέρει ότι “θέλοντας να βοηθήσουμε στην αποσυμφόρηση κυρίως των παιδιατρικών νοσοκομείων, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα την περίοδο αυτή αλλά και επειδή κανείς δεν αναφέρει πως διενεργούμε εμβολιασμούς στα ιατρεία μας, από την ηλικία των 5 ετών και πάνω, προτείνουμε στους γονείς, που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να τηλεφωνούν πρώτα σε εμάς για να κλείσουμε ραντεβού στο ιατρείο μας”.

Στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν συμβεβλημένοι με το Υπουργείο Υγείας παιδίατροι (πάνω από 100), που πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε ενηλίκους και ανηλίκους από την ηλικία των 5 ετών και πάνω, και με τις τρεις δόσεις εμβολίων Pfizer, ακόμα και στα σπίτια ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο εμβολιασμός είτε στα ιατρεία, είτε στα σπίτια, είναι εντελώς δωρεάν, που σημαίνει ότι ο εμβολιαζόμενος δεν θα πληρώσει ούτε για το εμβόλιο ούτε για την επίσκεψη.

Μάλιστα, καλούν τους γονείς να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και αν δεν εξυπηρετηθούν, τότε να απευθύνονται στα νοσοκομεία ή στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κάθε παιδίατρος, ανάλογα με τη ζήτηση αλλά και τη διαθεσιμότητα που παρέχει η πολιτεία σε εμβόλια, μπορεί να πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο από 100 έως 300 εμβολιασμούς την εβδομάδα. Μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά στα ιατρεία των ιδιωτών παιδιάτρων ακόμα και όλοι όσοι έχουν κλείσει ραντεβού σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο ή έχουν κάνει την πρώτη ή την δεύτερη δόση αλλού.

Για τον εμβολιασμό δεν κλείνεται ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, αλλά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμβεβλημένο παιδίατρο.

Τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των συμβεβλημένων παιδιάτρων είναι αναρτημένα στη σελίδα www.emvolio.gov.gr

protothema.gr

Previous ArticleNext Article