top, Θέατρο, Μαγνησία, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ακόμα μία παράσταση για το έργο «ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας

 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, όπως έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και λαμβάνοντας υπόψη τη θερμή ανταπόκριση που είχε το έργο «Μια κανονική μέρα» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, ανακοινώνεται ακόμη μια παράσταση την Παρασκευή 4 Μαρτίου  στις 21:00, στο θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας».

Η παράσταση θα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα του σήμερα καθώς πρόκειται για το έργο μίας γυναίκας που ανήκει στη νέα γενιά ελληνίδων σεναριογράφων, της Κατερίνας Γιαννάκου, αλλά και γιατί με εκρηκτικές εναλλαγές συναισθημάτων, καταφέρνει ν’ αγγίξει βαθιές χορδές ευαισθησίας και συγκίνησης, μιλώντας  για τον αγώνα μιας σύγχρονης γυναίκας, με τα αδιέξοδα τέρατα που ορθώνονται γύρω της και μέσα της και την οδυνηρή πορεία της από την απόγνωση και την οδύνη, στην κάθαρση και τη λύτρωση.

Για το σκοπό αυτό ορίζεται μειωμένο εισιτήριο 5 ευρώ για όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που θα παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη παράσταση και το επίκαιρο αυτό έργο, γεμάτο ευαισθησία, ειλικρίνεια,  ανθρωπιά και αισιοδοξία, γιατί όπως λέει και η ηρωίδα του «σημασία έχει να ζεις όχι μ’ αυτό που χάνεις αλλά μ’ αυτό που βρίσκεις». Πρωταγωνιστεί η Νιόβη Κωστοπούλου που ερμηνεύει τον ρόλο ιδανικά, υπό την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Γαλάτη.

Προπώληση: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», Κουμουνδούρου & Ιάσωνος, Τετάρτη 2 & Πέμπτη 3 Μαρτίου:  11:00-13:00 & 18:00-20:00 και στο Θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας» Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου την Παρασκευή 4 Μαρτίου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία:Γρηγόρης Γαλάτης

Πρωταγωνιστεί: Νιόβη Κωστοπούλου

Σκηνικά: Λευτέρης Πλαβός

Μουσική: Ηλίας Χατζόγλου

Κοστούμια: Ασπασία Μπότα

Φωτισμός: Κώστας Τατάκος

Ήχος: Βασίλης Σταμόπουλος

Τεχνικοί Σκηνής: Αργύρης Ζήσης και Θανάσης Ματσαγγιάς

Φωτογραφίες: Λευτέρης Πλαβός

Πρωτόκολλο Covid – Οδηγίες προς κοινό:

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν COVID-FREE (για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με έλεγχο ταυτοπροσωπίας) στο πλαίσιο των υποδείξεων του ΕΟΔΥ. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από τo θέατρο. Για την αποφυγή συνωστισμού σας προτείνουμε την έγκαιρη προσέλευσή σας.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2021 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Δ/νση Πολιτισμού – 2421082870, Ταμείο Θεάτρου Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας -2421027441, Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»- 2421032818.

Previous ArticleNext Article