Αστυνομικά νέα, Μαγνησία, Μαγνησία

Βόλος: Αυτοί είναι οι απατεώνες που έστησαν κέντρο απεξάρτησης

Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του ζευγαριού που θησαύριζε πουλώντας ελπίδα σε δυστυχισμένους ανθρώπους, υποβάλλοντάς τους σε αμφίβολης ποιότητας θεραπείες για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των ναρκωτικών σε μια διώροφη μονοκατοικία στον Βόλο, που είχαν μετατρέψει σε… κέντρο απεξάρτησης.

Πρόκειται για τον 48χρονο Αργύριο Σαββίδη του Σταμούλη και της Βασιλικής από την Αργαλαστή Μαγνησίας και την 41χρονη βουλγαρικής καταγωγής Σοφία Ιβάνοβ του Στέβο και της Στέλλας που γεννήθηκε στο Μαρούσι. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών δια κατοχής, πώλησης και διεύθυνσης καταστήματος εντός του οποίου γίνεται εν γνώσει του δράστη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών, διεύθυνση και λειτουργία κέντρου σωματικής και ψυχικής απεξάρτησης από τις ναρκωτικές ουσίες χωρίς σχετική άδεια από το υπουργείο Υγείας κατά συναυτουργία και απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργία.

Αυτός είναι ο Αργύριος Σαββίδης

Volos-apatewnes-apexartisi3
Volos-apatewnes-apexartisi
Volos-apatewnes-apexartisi2

Αυτή είναι η Σοφία Ιβάνοβ:

Volos-apatewnes-apexartisi5
Volos-apatewnes-apexartisi4
Volos-apatewnes-apexartisi6

Το ζευγάρι εκμεταλλευόταν την αγωνία τοξικομανών και τους φιλοξενούσε στο παράνομο κέντρο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου, ενώ οι οικογένειές τους κατέβαλαν ποσά από 400 ως 1.000 ευρώ κάθε μήνα και έπαιρναν μια απλή απόδειξη παροχής υπηρεσιών, όπως φάνηκε από τα τρία μερικώς συμπληρωμένα μπλοκ τριπλότυπων αποδείξεων που βρέθηκαν κατά την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών. Η “θεραπεία” στους οκτώ «νοσηλευόμενους» που διέμεναν στον χώρο συνίστατο στην χορήγηση ναρκωτικών χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή.

Στο παράνομο κέντρο απεξάρτησης κατασχέθηκαν 343 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή και τρία πιστοποιητικά παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού ιδρύματος στα ονόματα των υπευθύνων του. Στην κατοικία των δύο υπεύθυνων στην πόλη του Βόλου και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της γυναίκας, κατασχέθηκαν τρεις σφραγίδες με φορολογικά στοιχεία εταιρείας, 60 ναρκωτικά χάπια, μια συνταγή χορήγησης ναρκωτικών και μια βεβαίωση για δικαστήριο. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης είχαν στήσει και ιστοσελίδα, μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, χωρίς να αναφέρεται η ακριβής τοποθεσία του.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article