Ελλάδα, Καιρός

Ραγδαία επιδείνωση της κακοκαιρίας Φίλιππος – Σε ποιες περιοχές συστήνεται να αποφεύγονται οι μετακινήσεις

Ραγδαία επιδείνωση της κακοκαιρίας Φίλιππος, που πλήττει τη χώρα, προβλέπεται αύριο Σάββατο (12/3), με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία να χτυπά καμπανάκι για τις μετακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και των οδηγών οχημάτων.

Συστάσεις να μην μετακινούνται οι πολίτες στις περιοχές όπου τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Φίλιππος» θα είναι έντονα, έκανε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις ιδίως στην Αττική, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Επίσης, ζήτησε από τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η σύσταση είναι ιδιαίτερα ισχυρή στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής και στους δρόμους που οδηγούν προς τα εκεί.

Θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή μηνυμάτων

«Φαίνεται να είναι μία έντονη αλλά σύντομη κακοκαιρία που ενδεχομένως να έχει επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε» τόνισε ο υπουργός και σημείωσε ότι εφόσον χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί το 112.

Για την κυκλοφορία με τα μέσα μεταφοράς είπε ότι θα γίνουν εξιδεικευμένες ανακοινώσεις εντός της ημέρας ενώ επανέλαβε ότι τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά έντονα στην Αττική με ενδεχόμενο χιονόστρωσης στο κέντρο της Αθήνας και συμβούλευσε να μην υποτιμούμε τις προειδοποιήσεις.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως υπάρχει σχέδιο για την αποφυγή των φαινομένων που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ ενημέρωσε πως τόσο στην Αττική Οδό όσο και στη Νέα Οδό, θα απαγορευθεί από το πρωί του Σαββάτου η κυκλοφορία φορτηγών.

dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article