Εκπαίδευση - Παιδεία

Με τρία self test οι μαθητές αυτή την εβδομάδα στα σχολεία

Οι μαθητές λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου δεν χρειάστηκε να κάνουν το self test την Πέμπτη που μας πέρασε ωστόσο, πρέπει να το κάνουν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022.

Προσοχή: Με τρία self test οι μαθητές αυτή την εβδομάδα

Σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα η μείωση των self test των μαθητών δεδομένης της σχετικά καλής επιδημιολογικής εικόνας που φέρνει αλλαγές και χαλάρωση των μέτρων σε όλους τους τομείς.

Όπως έχει αποφασιστεί οι μαθητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κάνουν δυο self test για να προσέλθουν στις τάξεις τους από 1η Απριλίου θα χρειάζεται να κάνουν μόνο ένα και να το δηλώνουν στη σχετική πλατφόρμα του edupass.

Ωστόσο, για αυτή τη βδομάδα που διανύουμε και μέχρι να έρθουν οι νέες αλλαγές οι μαθητές καλούνται να κάνουν συνολικά τρία self test και συγκεκριμένα θα πρέπει να κάνουν το τεστ που δεν έκαναν την Πέμπτη 24 Μαρτίου μεθαύριο Κυριακή 27 Μαρτίου για να προσέλθουν κανονικά στις τάξεις τους τη Δευτέρα.

Ο λόγος που αποφασίστηκε από την επόμενη εβδομάδα η μείωση των self test είναι επειδή με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Ελλάδα περνάει σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του οποίου προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους.

Αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι με την Όμικρον , και αυτό κάνουν οι περισσότερες χώρες, ότι με την Όμικρον πρέπει να έχουμε πιο στοχευμένο testing όπως αντίστοιχα και οι καραντίνες είναι διαφορετικές.

dikaiologitika.gr

Previous ArticleNext Article