Ειδήσεις, Ελλάδα

«Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά στον Άγιο Παντελεήμονα: «Παραμελημένα και με δερματικά προβλήματα από μούχλα και κατσαρίδες»

Φρίκη προκαλούν τα όσα ήρθαν χθες στην επιφάνεια από την υπόθεση του Αγίου Παντελέημονα.

Μια 30χρονη μητέρα και ο 54χρονος σύντροφός της κακοποιούσαν τα τρία παιδιά. Τα δυο κοριτσάκια ηλικίας 2 και 3 ετών και το αγοράκι 6 ετών, ζούσαν σε ένα σπίτι κολαστήριο με κατσαρίδες και ποντίκια, ενώ η μητέρα τους, όπως προέκυψε από την προανάκριση τα πήγαινε κάθε απόγευμα έξω από εκκλησία στο Μοναστηράκι και τα υποχρέωνε να ζητιανεύουν. Μάλιστα φέρεται να τους έδινε και φαγητό από τα σκουπίδια καθώς τα παρατούσε υπό συνθήκες που προκαλούν ανατριχίλα.

Την καταγγελία την έκανε χθες στο Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα ο 48χρονος Έλληνας εν διαστάσει σύζυγος της 30χρονης Αλβανίδας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μεταβούν στο σπίτι κολαστήριο και να περάσουν χειροπέδες στη μητέρα και τον μεσήλικα σύντροφο της ο οποίος μάλιστα, κατά την έφοδο αντιστάθηκε.

Γιαννόπουλου: «Ματώνει η ψυχή μου»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», έκανε λόγο για μια φρικτή ιστορία.

«Είναι μια ακόμα ιστορία που ζούμε καθημερινά στο ‘Χαμόγελο του Παιδιού’». Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα της στελέχωσης των κοινωνικών δομών.

«Όλο το κουβάρι ξετυλίχθηκε από τους δημοσιογράφους σε μια ημέρα. Η ψυχή μου ματώνει όταν βλέπω αυτά τα πλασματικά να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση. Κάθε φορά αισθανόμαστε την φρίκη».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έχουν χαρτιά ενώ οι ηλικίες τους δόθηκαν κατά προσέγγιση από τους γιατρούς. Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να «γίνει κάτι επιτέλους για το θέμα της πρόνοιας», με άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών.

Το ιστορικό της φρικτής υπόθεσης των τριών ανήλικων παιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα όπως το παρουσίασε σε ανακοίνωσή του, το Χαμόγελο του Παιδιού

«Μία ακόμη φρικτή περίπτωση παραμέλησης-κακοποίησης με θύματα τρία μικρά Παιδιά στην Αθήνα που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έπειτα από ανώνυμες αναφορές που δέχθηκε στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056. Τρία μικρά παιδιά που από την πρώτη αναφορά που έλαβε ο Οργανισμός πέρασαν σχεδόν δύο μήνες για να απομακρυνθούν τελικά από το κακοποιητικό τους περιβάλλον» αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση.

Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως το παρουσιάζει το Χαμόγελο του Παιδιού:

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε δύο ανώνυμες κλήσεις στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 από δύο ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα σε μια οικογένεια με τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Όπως ανέφεραν υπήρχαν πολύ συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα οποία η μητέρα επιτίθεται στον πατέρα φραστικά και σωματικά και τον έδιωχνε βίαια από το σπίτι, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας. Τα περιστατικά συνέβαιναν ενώπιων των παιδιών. Επιπλέον, ανέφεραν ότι τα παιδιά είναι συνεχώς κλεισμένα στο σπίτι και δεν έβγαιναν ποτέ έξω.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαβίβασε την ανώνυμη αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία ανηλίκων.

Στις 7 Απριλίου 2022 το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε τη συνδρομή του καθώς τα τρία παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι κατόπιν εισαγγελικής εντολής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Το τμήμα ζήτησε να πραγματοποιηθεί η ασφαλής μεταφορά των τριών παιδιών. Άμεσα άνθρωποι του Οργανισμού βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά για να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα. Τα παιδιά ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα που πιθανόν προήλθαν από την ύπαρξη μούχλας, κατσαρίδων και ποντικιών στο σπίτι τους. Άμεσα εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να εξεταστούν. Καθώς δεν υπάρχουν τα έγγραφα των Παιδιών οι γιατροί υπολογίζουν τις ηλικίες τους σε έξι, τεσσάρων και δύο ετών.

Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε ότι τα παιδιά επαιτούσαν στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα και στις γύρω περιοχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παραμείνει με τους ανθρώπους του δίπλα τους για όσο χρειαστούν.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article