Ειδήσεις, Μαγνησία, Μαγνησία

Τραγωδία στη Μακρινίτσα: Νεκρή 60χρονη ορειβάτισσα

Τραγωδία χθες το απόγευμα στο Μέγα Ρέμα, μεταξύ Πορταριάς και Μακρινίτσας, όταν η 60χρονη Βολιώτισσα μουσικοπαιδαγωγός Κατερίνα Καραχάλιου έχασε τη ζωή της, στην προσπάθειά της να πραγματοποιήσει καταρρίχηση με σχοινιά στο επικίνδυνο φαράγγι. Βρέθηκε μπλεγμένη στα σχοινιά μέσα σε καταρράκτη, από όπου ανασύρθηκε νεκρή. Στο ιδιαίτερα δύσβατο σημείο ΕΜΑΚ και ορειβάτες κατέβαλαν για ώρες υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να ανασύρουν τη σορό της άτυχης γυναίκας. 

Ομάδα τεσσάρων ορειβατών έφτασε χθες νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκειμένου να απολαύσει το αγαπημένο της χόμπι, την καταρρίχηση με σχοινιά στο επικίνδυνο φαράγγι.

Οι ορειβάτες στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ καφετέριας, μεταξύ Πορταριάς και Μακρινίτσας, και με τον εξοπλισμό τους κατευθύνθηκαν για καταρρίχηση στο Μέγα Ρέμα.

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα, ωστόσο, ενώ η καταρρίχηση βρισκόταν σε εξέλιξη, σημειώθηκε το μοιραίο, με την 60χρονη Βολιώτισσα Κατερίνα Καραχάλιου να μπλέκεται στα σχοινιά μέσα σε καταρράκτη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, με τα υπόλοιπα μέλη της ορειβατικής ομάδας να ειδοποιούν για βοήθεια τις αρχές.

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, που έφτασε στο σημείο με δέκα πυροσβέστες και έξι οχήματα, καθώς και πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, στο δύσβατο και συνάμα επικίνδυνο σημείο ήταν αδύνατη η πρόσβαση και αμέσως ειδοποιήθηκαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ Λάρισας, αλλά και η ομάδα ορειβατών από τον Βόλο.

Άντρες της ΕΜΑΚ Λάρισας και ορειβάτες κατάφεραν με αρκετή δυσκολία να προσεγγίσουν στο επικίνδυνο σημείο και διαπίστωσαν ότι η άτυχη 60χρονη ήταν ήδη νεκρή, μπλεγμένη στα σχοινιά μέσα στον καταρράκτη.

Τα συνεργεία άρχισαν αμέσως την επιχείρηση ανάσυρσης της 60χρονης, προσπάθεια που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη, με τον χρόνο να πιέζει, καθώς κυρίαρχη προτεραιότητα ήταν να ολοκληρωθεί η επιχείρηση πριν τη δύση του ηλίου, διότι το σκοτάδι θα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την επιχείρηση.

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά τις επτά χθες το βράδυ, με τους άντρες της ΕΜΑΚ και τους ορειβάτες να ανασύρουν τη σορό της άτυχης γυναίκας.

Στη συνέχεια την τοποθέτησαν σε φορείο, με άντρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής να τη μεταφέρουν στο δύσβατο μονοπάτι, ενώ να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν μία περίπου ώρα, προκειμένου να φτάσουν στον δρόμο, όπου τη σορό παρέλαβε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Η άτυχη 60χρονη Κατερίνα Καραχάλιου διέμενε στο Κατηχώρι, ήταν μουσικοπαιδαγωγός σε ιδιωτικό ωδείο στον Βόλο, συμμετείχε ενεργά κάθε χρόνο στο Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο και αγαπούσε την καταρρίχηση. 

taxydromos.gr

Previous ArticleNext Article