top, Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Λάρισα, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία του μαέστρου Γιώργου Κατσαρού με την Τερέζα στο ΔΩΛ

Με συναυλία του συνθέτη, μαέστρου και δεξιοτέχνη του σαξόφωνου με διεθνή καριέρα Γιώργου Κατσαρού, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Απριλίου στις  20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαξοφώνου.

Μαζί του η Ελληνοαμερικανίδα ερμηνεύτρια – performer Tereza, με αγαπημένα τραγούδια τους και πολλές διασκευές. Σε ένα πρόγραμμα με bilingual ρεπερτόριο συναντούν την ξεχωριστή Ορχήστρα Σαξοφώνων Θέρμης, με 25 σαξόφωνα επί σκηνής!

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Μερικά τραγούδια από το πρόγραμμα της βραδιάς:

TEREZA Featuring : George KATSAROS “Σε αυτό το δρόμο”

TEREZA & DAKIS & George KATSAROS “Θα Υπάρχω”

George KATSAROS “City Of Stars”

TEREZA “Fly me to the moon”

TEREZA “Το Κυπελλάκι”

TEREZA “BUZY Woman”

Γενική Είσοδος 2€*

Ο Γιώργος Κατσαρός γεννήθηκε στην Κέρκυρα, φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου.

Πάμπολλες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί από το 1959 που πρωτοξεκίνησε, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και σε πολλούς μουσικούς δίσκους.

Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση, την Αλβανία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Νάνα Μούσχουρη, η Βίκυ Μοσχολιού, η Μαρινέλλα, ο Γιάννης Πάριος κ.α. Ακόμη έχει συνεργαστεί με άλλους συνθέτες όπως ο Μίμης Πλέσσας.

Έχει τιμηθεί με το Β΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Σόποτ της Πολωνίας και Βρυξελλών (1965), το Γ΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Μάλτας (1969), και το Δ΄ Βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο (1970). Επίσης έχει λάβει μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1974 ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας και ως μέλος σε πολλές καλλιτεχνικές επιτροπές ανάδειξης νέων καλλιτεχνών. Το 1960 έδωσε εξετάσεις, τις οποίες πέρασε και διετέλεσε μαέστρος της μεγάλης Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ).

Από το 1977 έως το 1983 συμμετείχε στην κριτική επιτροπή νέων ταλέντων της εκπομπής «Να η Ευκαιρία» της ΕΡΤ, μαζί με τους Γρηγόρη Γρηγορίου, Ροζίτα Σώκου, Σάσα Ντάριο, Γιάννη Φλερύ και Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Previous ArticleNext Article