top, Μαγνησία, Μαγνησία, Μουσεία, ΠΑΙΔΙ

Πάσχα στο Μουσείο Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους!

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ 18/04: “Ανακάλυψε τους Δεινόσαυρους!»Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά γίνονται μικροί παλαιοντολόγοι και εισάγονται στον τρομερό κόσμο των Δεινοσαύρων!Τα παιδιά θα μάθουν ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη!!

Μ.ΤΡΙΤΗ 19/04: “ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ”  Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα κατανοήσουν πως δημιουργούνται οι σεισμοί και γιατί η γη «τρέμει» !! Επίσης, πως επηρεάζουν τη ζωή του ανθρώπου! Παρουσιάζεται η σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου και τα σημαντικά τεκτονικά ρήγματα! Στη συνέχεια θα αναλύσουμε εκτενώς τα αντισεισμικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση ενός σεισμού! Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την συμπλήρωση φύλλων εργασιών!

Μ.ΤΡΙΤΗ 19/04: «Μικροί Σπηλαιολόγοι» Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τα σπήλαια! Τα παιδιά θα μάθουν πώς δημιουργείται ένα σπήλαιο, τι μορφές μπορεί να υπάρξουν μέσα σε ένα σπήλαιο και τι ακριβώς συντέλεσε για τη δημιουργία τους. Επίσης, ποια ζώα μπορούν να ζήσουν μέσα σε αυτά και το πώς επηρεάζουν τη δική μας ζωή. Υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με τα σπήλαια; Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα διαδραστικό παιχνίδι με σκοπό να δουν πως γίνεται η εξερεύνηση σπηλαίων!

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 20/04: «Γίνε Παλαιοντολόγος για μια ημέρα»Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά θα μάθουν για την εξέλιξη των ζώων στον Ελλαδικό χώρο! Ποιοι οργανισμοί ζούσαν πριν εκατομμύρια χρόνια; Γιατί εξαφανίστηκαν; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα! Στη συνέχεια θα γίνουμε Μικροί Παλαιοντολόγοι και θα αγγίξουμε και θα αναγνωρίσουμε πραγματικά απολιθώματα από ύαινες, άλογα, μαμούθ κ.α.
(Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.)

Πρωινά και απογευματινά τμήματα.
Η διάρκεια του κάθε προγράμματος είναι 90′.
Πληροφορίες – Εγγραφές: 24210 36555 & 6973034810.

Previous ArticleNext Article