Ειδήσεις, Ελλάδα, Κοινωνία

Δημόσιο: «Τέλος» η τηλεργασία, εξυπηρέτηση κοινού χωρίς ραντεβού

Με νέα Εγκύκλιο που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει αναλυτικά τη λειτουργία του Δημοσίου  και τα έκτακτα μέτρα προστασίας  της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που ισχύουν έως και την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν από εδώ και στο εξής σε πλήρη λειτουργία με αυτοπρόσωπη παρουσία όλου του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Ωστόσο, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου παρέχουν την εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, κατά προτίμηση σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Παράλληλα, καταργείται και το μέτρο της σταδιακής προσέλευσης των εργαζομένων του Δημοσίου στην εργασία τους.

«Απελευθερώνεται» και η εξυπηρέτηση του κοινού

Η εγκύκλιος του υπουργείο Εσωτερικών φέρνει αλλαγές και στην εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία πλέον μπορεί να γίνεται, όχι πάντως αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. 

Παραμένουν τα rapid test για τους ανεμβολίαστους

Τέλος, η εγκύκλιος ορίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου 2 φορές την εβδομάδα με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού Covid – 19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article