Αστυνομικά νέα, Μαγνησία, Μαγνησία

Βόλος: Μητέρα αναγνώρισε τον γιο της ως δράστη ληστείας

Ένας 35χρονος ταυτοποιήθηκε χθες ως ο δράστης ληστείας με απειλή όπλου σε κατάστημα take away, στην οδό Λαρίσης στον Βόλο, στις 17 Δεκεμβρίου 2021, με λεία 350 €, αφού απείλησε 51χρονη υπάλληλο.

Τον δράστη, ωστόσο, αναγνώρισε η μητέρα του από βιντεοληπτικό υλικό, όταν κλήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομία. Ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόλου, με ένταλμα του ανακριτή για ληστεία, κλοπή, οπλοφορία και οπλοχρησία, οδηγήθηκε στα Δικαστήρια για να απολογηθεί και μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα υπηρεσίας, κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είχαν προηγηθεί διαρρήξεις

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 35χρονος δράστης, με αντικλείδι τον Δεκέμβριο του 2021 μπήκε σε κατάστημα πώλησης ειδών υγραερίου στον Βόλο και έκλεψε ποσό 40 € από την ταμειακή μηχανή. Στις 17 του ίδιου μήνα φορώντας γυαλιά του σκι, μάσκα για τον κορωνοϊό και κουκούλα, στις 3 τα ξημερώματα μπήκε σε κατάστημα take away, έβγαλε όπλο και απείλησε την 51χρονη υπάλληλο και την εξανάγκασε να της δώσει ποσό 350 €.

Το πιστόλι που κρατούσε δεν ήταν αληθινό, αλλά κρότου, το οποίο είναι απομίμηση αληθινού όπλου. Ο δράστης συνοδευόταν από τη συνήγορο υπεράσπισης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκε ότι ήταν το άτομο που έκανε την κλοπή και τη ληστεία και εμφάνισε ως άλλοθι το ότι βρισκόταν με τη σύντροφό του, αν και τα στοιχεία που οδήγησαν στο πρόσωπό του φαίνεται να είναι ισχυρά αποδεικτικά.

Τον αναγνώρισε η μητέρα του

Οι πληροφορίες του magnesianews, αναφέρουν ότι τον 35χρονο αναγνώρισε η μητέρα του, πιθανόν άθελά της και χωρίς να θέλει να τον ενοχοποιήσει. Όταν κλήθηκε στην Αστυνομία να δώσει κατάθεση οι αστυνομικοί της έδειξαν βιντεοληπτικό υλικό από το εσωτερικό του καταστήματος την ώρα της ληστείας και η ίδια φέρεται να παραδέχτηκε ότι είναι ο γιος της και μάλιστα «φορούσε τη ζακέτα που φορούσε και την προηγούμενη».

Σε ερώτηση του αστυνομικού αν είναι σίγουρη, η γυναίκα απάντησε με ερώτηση «τον γιό μου δεν γνωρίζω;», ενώ στην ταυτοποίηση σημαντικό ρόλο έπαιξαν και άλλες λεπτομέρειες, όπως το παντελόνι με φωσφορίζουσες λεπτομέρειες, που βρέθηκε στο σπίτι του. Ο 35χρονος διέμενε τελευταία στον Βόλο, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Εξέτισε ποινές για ληστείες και κλοπές

Ο 35χρονος, που εργαζόταν ως τεχνίτης ελεύθερος επαγγελματίας, βρισκόταν για πολλά χρόνια στην Πελοπόννησο, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για ληστείες και κλοπές, έγινε συγχώνευση των ποινών του, εξέτισε το μέρος της ποινής που ορίζει ο νόμος στις φυλακές Λάρισας και απολύθηκε με περιοριστικούς όρους. Ένας από τους όρους ήταν η εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της Πελοποννήσου, όρος που ο κατηγορούμενος παραβίασε, καθώς είχε επτά μήνες να εμφανιστεί. Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ανακλήθηκε η υφ’ όρον απόλυση για παραβίαση όρων αποφυλάκισής του.

protothema.gr

Previous ArticleNext Article