top, Εκδηλώσεις, Λάρισα, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβάλλεται για αύριο Πέμπτη η εκδήλωση «Η Φλόγα της Μνήμης» στην Λάρισα

  • Λόγω των προβλέψεων για σοβαρή επιδείνωση του καιρού
  • Θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 8.30 μμ. στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων στην συνοικία Αβέρωφ

Αναβάλλεται για αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου, η προγραμματισμένη εκδήλωση «Η Φλόγα της Μνήμης» που θα πραγματοποιούνταν σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, με αφορμή την μέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Η αναβολή της εκδήλωσης κρίθηκε αναγκαία λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επιδείνωση του καιρού, με βροχές και καταιγίδες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο. Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων στην συνοικία Αβέρωφ.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με απόφασή της ίδρυσε δίκτυο με τίτλο «Δίκτυο πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής». Σκοπός του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πόλεων και των τοπικών κοινοτήτων του Ελληνισμού προς αυτό τον σκοπό, η δικτύωση και ο συντονισμός δράσεων, η  αξιοποίηση των σχέσεων κάθε κοινότητας με τις άλλες κοινότητες, η συντονισμένη προσπάθεια πρόσβασης σε διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις πραγματικές διαστάσεις της γενοκτονίας.

Ο Δήμος Λαρισαίων μετέχει ενεργά στο δίκτυο αυτό, με δεδομένο ότι στην πόλη μας έχουμε ισχυρή κοινότητα απογόνων Ποντίων και Μικρασιατών.

Η πρώτη πρωτοβουλία του δικτύου σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, είναι να προτείνει στις πόλεις-μέλη την διοργάνωση εκδήλωσης «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» εν όψει της επετείου για την 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λαρισαίων διοργανώνει λιτή εκδήλωση «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», με την συνδρομή τοπικών φορέων την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 20:30, στην Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων, στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση αυτή απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα βέβαια σε Συλλόγους απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, την μαζική συμμετοχή των οποίων προσδοκούμε .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

20:30 Συγκέντρωση στην πλατεία των Αλησμόνητων Πατρίδων. Άφιξη της πομπής με τη Φλόγα.

20:40 Αφή της Φλόγας στο μνημείο από το Δήμαρχο Λαρισαίων

20:45 Σύντομη ομιλία του Δημάρχου Λαρισαίων

20:55 Ποντιακή λύρα

21:00 Πέρας τελετής.

Συμμετέχουν : Ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο ΠΟΝΤΟΣ», Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Λάρισας «Το ΡΟΔΑΦΝΟΝ», Η Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι ΑΚΡΙΤΕΣ», Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ», Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας Αλησμόνητες Πατρίδες.

Previous ArticleNext Article