top, Εκδηλώσεις, Μαγνησία, Μαγνησία, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ερασιτεχνών εικαστικών καλλιτεχνών, στον χώρο του Παλαιού Τελωνείου, στην παραλία της Νέας Αγχιάλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του «Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου» σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου,  στην προσπάθεια να αναδειχθεί η δραστηριότητα των τοπικών εικαστικών καλλιτεχνών και δημιουργών, διοργανώνει  καλοκαιρινές εκθέσεις στον εκθεσιακό χώρο του Πρώην Τελωνείου Νέας Αγχιάλου για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου 2022 έως 31 Αυγούστου 2022.

Σε περίπτωση επιπλέον αιτημάτων, υπάρχει δυνατότητα παράτασης της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

Ο χώρος θα διατίθεται σε τρεις ή τέσσερις ερασιτέχνες δημιουργούς ανά τριήμερο. Μεταξύ των συμβαλλομένων θα υπογράφεται ιδιωτικό συμφωνητικό, βάσει του οποίου θα γίνεται αποδοχή των όρων παραχώρησης και χρήσης του χώρου.

Ο σκοπός της διοργάνωσης των εκθέσεων εντάσσεται στην προσπάθεια να δοθεί ευκαιρία στους εικαστικούς δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους ώστε να προωθήσουν την πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου, να επικοινωνήσουν με το κοινό και να μυήσουν τους νέους στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

Τα θέματα των ντόπιων δημιουργών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι τα παρακάτω: πρωτότυπες δημιουργίες – κεντήματα, ζωγραφική – αγιογραφία και κατασκευές, φωτογραφία, εικαστικό και καλλιτεχνικό κόσμημα, χειροποίητες εικόνες σε ξύλο, χειροποίητο κόσμημα, κεραμική, ντεκουπάζ, καλλιτεχνική ανακύκλωση, είδη δώρων κ.ά.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά από τις 18 Μαΐου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση l.varsamidou@doepap.gr ή grampolitismos@gmail.com. Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.doepap.gr. Η αίθουσα θα παραχωρηθεί με σειρά προτεραιότητας που θα ορίζεται από την ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων βάσει πρωτοκόλλου.  

Πληροφορίες στη Διεύθυνση Πολιτισμού

Βαρσαμίδου Λυδία

A. Προϊσταμένη του Τμήματος Εικαστικών

Τηλ. 24210-82870.  

Previous ArticleNext Article